Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

«Έγδυσαν» την εικόνα του Αγίου Νικολάου… Οι λεηλασίες συνεχίζονται ακατάπαυστα σε ορθόδοξους ναούς ενώ εμείς ασχολούμαστε με στημένους εμπρησμούς συναγωγών.


Λίγες μόλις μέρα μετά την διάρρηξη του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στα Καβάσιλα, στόχος διαρρηκτών έγινε και ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής στο δημοτικό διαμέρισμα των Καλυβίων Ήλιδας του δήμο Αμαλιάδας. Μόνο που αυτή τη φορά, οι διαρρήκτες «ήξεραν»... που θα «χτυπούσαν». Την εικόνα του Αγίου Νικολάου από την οποία αφαίρεσαν όλα τα τάματα των πιστών…

Οι άγνωστοι ιερόσυλοι μπήκα βράδυ στην εκκλησία κόβοντας ένα από τα σίδερα της μια πλαϊνής πόρτας του ναού. Από εκεί και πέρα ήταν εύκολο μετά να «σηκώσουν» τον σιδερένιο διάκοσμο της πόρτας και να μπουν μέσα, σπάζοντας το τζάμι.

Οι διαρρήκτες κατευθύνθηκαν κατευθείαν στην εικόνα του Αγίου Νικολάου και έσπασαν το μπροστινό της τζάμι προκειμένου στη συνέχεια να πάρουν τα τάματα.

«Έκοψαν το σίδερο και μετά έσπασαν το τζάμι και μπήκαν μέσα» είπε στην εφ. «Πατρίς» η νεωκόρος του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής κα. Ιγναντία Σπαή και συνέχισε: «Έσπασαν το τζάμι και πήραν τα τάματα των πιστών που κρεμόταν μπροστά από τον Άγιο. Μέσα είχε ρολόγια, δαχτυλίδια, κοσμήματα και ότι άλλο είχαν αφιερώσει οι πιστοί στον Άγιο Νικόλαο».

Η είδηση διαδόθηκε αστραπιαία στα Καλύβια και δεκάδες ήταν οι πιστοί που πήγαν στην εκκλησία μην πιστεύοντας την είδηση. Εκεί όμως η εικόνα που αντίκρισαν τους «πάγωσε» στην κυριολεξία.

ΠΑΤΡΙΣ