Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Οι εντολές των ΜΜΕ από τα γνωστά κέντρα, έχουν σκοπό να διασύρουν την μονή Βατοπαιδίου σε άλλα άστοχα θέματα με σκοτεινούς σκοπούς. Η επίθεση και ο διασυρμός αφορά όλο το Άγιο Όρος, και όχι μόνο την συγκεκριμένη μονή !

Ακολουθεί το δελτίου τύπου της Ι.Μ.Βατοπαιδίου:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Για την εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» με θέμα την ιερά Μονή Βατοπαιδίου)
Στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010, προβλήθηκαν βίντεο κι έλαβαν χώρα συζητήσεις μεταξύ του δημοσιογράφου παρουσιαστή κ. Κώστα Χαρδαβέλα και των προσκεκλημένων του, που περιελάμβαναν ισχυρισμούς και δηλώσεις που συνιστούν αήθη, υβριστική και συκοφαντική επίθεση σε βάρος του Ηγούμενου της Ι.Μ Βατοπαιδίου Αγ. Όρους Γέροντος Εφραίμ, του μοναχού πατρός Αρσενίου και της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής με στόχο να πληγεί η τιμή και η υπόληψή τους. 

Με στόχο να πληγεί η τιμή και η υπόληψη των δύο Πατέρων, χρησιμοποιήθηκαν απόλυτα αναληθείς ισχυρισμοί και καταφρονητικά σχόλια περί:

1. δήθεν σκανδαλώδους εκποίησης κελιών,



2. δήθεν «κτηνώδους» διωγμού μοναχών,



3. δήθεν ανθελληνικών πρακτικών,



4. δήθεν καλλιέργειας κλίματος τρομοκρατίας στην Ι.Μ. Βατοπαιδίου,



5. δήθεν αιφνιδίων θανάτων με υπαιτιότητα τού Γέροντα Εφραίμ καί



6. δήθεν ύπαρξης κατηγοριών περί παιδεραστίας.

Είναι προφανές ότι το δημοσιογραφικό καθήκον για ενημέρωση του κοινού και το δικαίωμα άσκησης κριτικής δεν νομιμοποιεί την προσβολή της τιμής και της υπόληψης των δύο Πατέρων μέσα από τη βάναυση κακοποίηση της αλήθειας και τον απολύτως απαράδεκτο τρόπο παρουσίασης των γεγονότων διαστρεβλωμένων, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση. Όλα αυτά μαρτυρούν πως πρόθεση δεν ήταν η πληροφόρηση του κοινού, αλλά αποκλειστικά η κατασκευή εντυπώσεων, η δυσφήμιση και η κατασυκοφάντηση των δύο Πατέρων.

Για τους λόγους αυτούς εδόθησαν εντολές στους πληρεξουσίους δικηγόρους για άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη. Η απόφαση αυτή συνιστά άσκηση αναφαίρετου δικαιώματος αλλά και καθήκοντος των δύο Πατέρων πού είναι αποφασισμένοι να κάνουν χρήση κάθε νόμιμου μέσου πού διαθέτουν ώστε επί τέλους να λάμψει η αλήθεια μέσα σ’ ένα περιβάλλον όπου αυτή έχει βάναυσα παραποιηθεί με αναπόφευκτο αποτέλεσμα τον διασυρμό της ίδιας της Ι.Μ.Βατοπαιδίου η οποία αποτελεί φάρο Χριστιανικής διακονίας και πολιτισμού.

Οι νομικοί σύμβουλοι των αγίων Πατέρων δεν προτίθενται να δημοσιοποιήσουν τα αποδεικτικά στοιχεία της αλήθειας των όσων θα αποδειχθούν δικαστικώς, αλλά δηλώνουν ότι είναι κάτοχοι αδιάσειστων αποδείξεων περί της αθωότητος των αγίων Πατέρων, από τις οποίες άλλωστε και οι ίδιοι έχουν πεισθεί.

Αρμόδιοι νομικοί σύμβουλοι για την ενημέρωση είναι η Δικηγορική Εταιρεία «Μπαχάς, Γραμματίδης & Συνεταίροι» στο τηλέφωνο 210 3318207 (Αρμόδιος: κ. Σπύρος Αλεξανδρής).

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2010