Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Πατριάρχης ή Star του Hollywood ; Για άλλη μια φορά η Τουρκική κυβέρνηση σας φρόντισε, και εσείς την παρεξηγήσατε.


Αυξήθηκαν κατακόρυφα τα μέτρα ασφαλείας και φρούρησης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από την πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή «Εξήντα Λεπτά» του τηλεοπτικού δικτύου «CBS», η οποία προβλήθηκε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα».
Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σ' αυτή την ιστορική του συνέντευξη δήλωσε ότι αισθάνεται «σταυρωμένος», κι ακόμα ότι οι Τούρκοι επιδιώκουν τον εκδιωγμό του Πατριαρχείου από την Κωνσταντινούπολη. Η συνέντευξη ήταν μία άνευ προηγουμένου καταγγελία για την Τουρκία, που πρώτη φορά στην ιστορία των τελευταίων πενήντα ετών τόλμησε να κάνει Οικουμενικός Πατριάρχης δημόσια και με αποδέκτες τον αμερικανικό λαό και γενικότερα όλο τον Κόσμο.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε χαρακτηριστικά, πως οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Τουρκία τυγχάνουν μεταχείρισης ως δεύτερης κατηγορίας πολίτες. Τόνισε επί λέξει, πως «δεν αισθανόμαστε ότι απολαμβάνουμε τα πλήρη μας δικαιώματα ως Τούρκοι πολίτες». Όταν ο δημοσιογράφος Μπομπ Σάιμον ο οποίος έκανε τη συνέντευξη τον ρώτησε «εφόσον σας μεταχειρίζονται ως δεύτερης κατηγορίας πολίτες εδώ και είστε Έλληνες, γιατί δεν πηγαίνετε στην Ελλάδα», ο Πατριάρχης απάντησε «διότι αγαπούμε την πατρίδα μας, γεννηθήκαμε εδώ και εδώ θέλουμε να πεθάνουμε. Αισθανόμαστε ότι εδώ είναι η αποστολή μας, η οποία είναι επί 17 ολόκληρους αιώνες» και συμπλήρωσε «απορώ γιατί οι Αρχές της χώρας μας δεν σέβονται αυτή την Ιστορία».

Επισημαίνεται ότι μέχρι τώρα η φρουρά του Πατριάρχη ήταν ένας μόνο αστυνομικός εντεταλμένος για τη φρούρησή του, ο οποίος τον συνόδευε στις μετακινήσεις του εκτός Φαναρίου. Πρόσφατα όμως, όπως πληροφορήθηκε ο «Εθνικός Κήρυξ» από υψηλά ιστάμενους κυβερνητικούς αξιωματούχους από την Αθήνα, η φρουρά του Πατριάρχη έχει αναβαθμιστεί σε επτά αστυνομικούς.

Σε όλες τις μετακινήσεις του τώρα εντός της Κωνσταντινούπολης το Πατριαρχικό αυτοκίνητο το συνοδεύουν δύο αστυνομικά οχήματα, το ένα προπορεύεται και το άλλο έπεται, το καθένα αστυνομικό όχημα έχει από τρεις αστυνομικούς ως πλήρωμα, ενώ ο προσωπικός φρουρός-αστυνομικός του Πατριάρχη κινείται πάντοτε μαζί του με το Πατριαρχικό όχημα. Την αναβάθμιση της Πατριαρχικής φρουράς την έκανε η τουρκική κυβέρνηση. Δεν υπήρξε μέχρι στιγμής κανένα σημάδι απειλής ή ανησυχίας, ενώ έκπληξη αποτελεί στο γεγονός ότι η πλειάδα του τουρκικού Τύπου σχολίασε ευμενώς τη συνέντευξη του Πατριάρχη στο «CBS»,σχολιάζει ο «Εθνικό Κήρυκας».

omogeneia.ana-mpa.gr