Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ http://www.amen.gr


Η εκκλησιαστική ιστοσελίδα amen.gr ακολουθεί κατά γράμμα την Oικουμενιστική δράση του πατριάρχη Βαρθολομαίου με ότι αυτό συνεπάγεται, ακόμα και αν συνεργάζεται με εβραϊκές συναγωγές η αν προδίδει κατά γράμμα τους Ιερούς Κανόνες της ορθοδοξίας μας. Καταδικάζει η ιστοσελίδα την αδελφότητα της μονής Εσφιγμένου όπως οι χειρότεροι εχθροί της ορθοδοξίας μας. Συγχαρητήρια !!! http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=988
Ας μπούμε στο νόημα της παρατήρησης μας.
Οι οικουμενικοί υποστηρικτές του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ας βάλουν καλά στο μυαλό τους τα εξής: Η διακοπή του μνημόσυνου ήταν απολύτως σύμφωνη με τον καταστατικό χάρτη του Αγίου Όρους και τους Ιερούς Κανόνες περι ‘αποτείχισης’. Όμως η Ιερά Κοινότης ως αντίποινα εξεδίωξε παρανόμως τον αντιπρόσωπο της Μονής πατέρα Χαρίτωνα και έκτοτε αρνείται την εκπροσώπηση της στις Συνάξεις.
Εν συνεχεία το 2005 τοποθετήθηκε παρανόμως και αντίθετα με τον καταστατικό χάρτη, από την Ιερά Κοινότητα μια νέα αδελφότητα για να καταλάβει το μοναστήρι μας με τις ευλογίες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Την ονόμασαν παρανόμως αδελφότητα της μονής Εσφιγμένου με επικεφαλή τον κ. Κατσουλιέρη με μοναδικό σκοπό τον αποπροσανατολισμό των πιστών , την εκδίωξη των μοναχών και την αλλοτρίωση της πραγματικής μονής επι αιώνων Μονής Εσφιγμένου.
Η απόφαση αυτή αντιβαίνει τον καταστατικό χάρτη του Αγίου Όρους ο οποιος θέλει ο Ηγούμενος να έχει κουρά – χειροτονία αγιορείτικη να είναι άνω των 50 ετών και να είναι εκλεγμένος.
Οι μοναχοί οι οποίοι θα ψηφίσουν τον ηγούμενο, θα πρέπει να έχουν πάνω από 6 χρόνια από την ημέρα της κουράς τους .
Για να ψηφιστούν προϊστάμενοι και επίτροποι θα πρέπει ήδη να υπάρχει αδελφότητα η οποία και θα εκλέξει αυτούς.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επέμβει η Ιερά Κοινότητα στα εσωτερικά μιας αυτοδιοίκητης αγιορείτικης μονής παρά μόνο αυτή αν χρεωθεί και δεν μπορεί να ξεχρεώσει, τοτε καλεί η Ιερά μονή την Ιερά Κοινότητα και με την βοήθεια των προεστών της μονής διευθετεί το πρόβλημα.
Έτσι αποδεικνύεται ότι η δήθεν νέα αδελφότητα είναι όλως αντικανονική και παράνομη και για τον λόγο αυτό η κανονική και πραγματική αδελφότητα της ΙΜ Εσφιγμένου δεν υπακούει στις αποφάσεις τους.
Εμείς δεν τα έχουμε με τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά με τα πρόσωπα που διοικούν το Φανάρι. Το Πατριαρχείο, πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα το ξαναπάρουμε. Όταν φτάνει, όμως, ο Πατριάρχης και λέει ότι οι Ιεροί Κανόνες είναι τα τείχη του αίσχους, όταν φτάνει και μας λέει ότι οι Τούρκοι κι οι Έλληνες είχαν μία ωραία συμβίωση και την χάλασαν οι Επαναστάτες του ’21, όταν φτάνει να λέει στον Πάπα «ευλογημένος ο ερχόμενος», όταν τον υποδέχεται σαν Επίσκοπο της Εκκλησίας του Χριστού, πώς μπορούμε να τον αποδεχθούμε;

Συναντηθήκαμε με τον Ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου λίγο πριν την εκδήλωση για τα 190 έτη από το «ένδοξο μαρτύριο του Αγίου νεομάρτυρος Αγαθαγγέλου του Εσφιγμενίτου». Προσιτός και λιτός ο κ. Μεθόδιος μας μίλησε για τους διωγμούς των μοναχών της Μονής εν έτει 2009, για τη σχέση του με τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, για τα δισεκατομμύρια των επιδοτήσεων στο Άγιο Όρος και για το σχέδιο κατάργησης του αβάτου.
Πώς άρχισε η αντιπαλότητα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ποιες ήταν οι αιτίες;
Η ιστορία έχει αρχίσει από το 1972. Βλέποντας τότε την απόκλιση του Πατριάρχη Αθηναγόρα από την Ορθόδοξη Πίστη των Πατέρων μας, ο τότε γέροντας της Μονής Εσφιγμένου Αθανάσιος έκοψε το μνημόσυνο και την επικοινωνία μ’ αυτούς που μνημόνευαν τον Πατριάρχη. Σαν πρώτο μέτρο, η Ιερά Κοινότητα με έγγραφο έδιωξε τον αντιπρόσωπο της Μονής. Σύμφωνα όμως με τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους δεν επιτρέπεται ο διωγμός ενός εκπροσώπου πέρα από τους έξι μήνες και για λόγους θρησκευτικούς. Μετά τους έξι μήνες, αυτοδικαίως επανέρχεται στη θέση του. Αυτό δεν έγινε ποτέ, παρ’ ότι πολλές φορές είπαμε να επιστρέψουμε στη θέση μας, αυτοί μας λένε ότι αν δεν υποχωρήσετε δεν πρόκειται να επιστρέψετε.
Το 1974 μας είχαν κλείσει επί έξι μήνες μέσα στη Μονή και δεν μπορούσαμε ούτε στην πόρτα να βγούμε, ούτε τηλέφωνα, ούτε επικοινωνία, ό,τι μπορείς να φανταστείς! Πέρασε όμως αυτό σιγά – σιγά, μετά κοιμήθηκε ο γέροντας Αθανάσιος, ήρθε ο γέροντας Ευθύμιος, αλλά συνεχίστηκε η ίδια ιστορία, ο ίδιος διωγμός. Το 1999 κοιμήθηκε ο γέροντας Ευθύμιος και κατόπιν συμφωνίας - και σύμφωνα με το Καταστατικό - ψήφισαν 40 μοναχοί και οι 38 ψήφισαν εμένα για Ηγούμενο. Στείλαμε όλα τα έγγραφα που απαιτεί η Κοινότητα για να τα διαβιβάσει στο Πατριαρχείο, αλλά η Κοινότητα δεν τα έστειλε ποτέ στο Πατριαρχείο. Από τότε που ανέλαβα σαν Ηγούμενος, άρχισε ο πιο σκληρός διωγμός, κόπηκαν τα πάντα!
Ποια είναι τώρα η σχέση σας με το Πατριαρχείο και τον κ. Βαρθολομαίο;
Τώρα πρόσφατα που ήρθε ο Πατριάρχης, εξέλεξε μία άλλη αδελφότητα, με ηγούμενο και προϊσταμένους, πράγμα που αντίκειται στον Καταστατικό Χάρτη. Για να γίνει κάποιος Ηγούμενος σε Μονή του Αγίου Όρους, πρέπει να έχει γίνει μοναχός μέσα στο Άγιο Όρος. Ο Χρυσόστομος που έχει εκλέξει το Πατριαρχείο σαν «Ηγούμενο» της Μονής Εσφιγμένου, δεν έχει γίνει μοναχός μέσα στο Άγιο Όρος. Πρέπει να έχει τουλάχιστον δέκα χρόνια στο Μοναστήρι, ενώ αυτοί δεν έχουν μονάσει καθόλου στο Μοναστήρι. Επίσης αυτοί που θα ψηφίσουν πρέπει να έχουν τουλάχιστον έξι χρόνια από την ημέρα που έγιναν μοναχοί. Ούτε αυτό συνέβη. Για να βγει κάποιος Ηγούμενος, πρέπει να υπάρχει αδελφότητα και γι’ αυτό λέμε ότι όλα είναι παράνομα.
Αναλαμβάνοντας ως «Ηγούμενος» ο Χρυσόστομος, άρχισε ένας σκληρός διωγμός, δηλαδή:
1. Έκοψαν τα τηλέφωνα, δεν μας χρειάζονται – λένε - πλέον τα τηλέφωνα.
2. Απαγόρευσαν να κινούνται οι βάρκες μας.
3. Μας απέκοψαν από ένα κτήμα που είχαμε κάτι ζώα.
4. Μας έκοψαν το ρεύμα και μέχρι να βρούμε γεννήτριες πάθαμε τεράστια ζημιά.
5. Ό,τι έσοδα είχαμε από κάτι μικρά νοίκια για το Μοναστήρι, τα πήραν αυτοί.
Εμάς μας θεωρούν ότι είμαστε καταληψίες, ότι κάνουμε κατάχρηση, ότι κάνουμε αντιποίηση αρχής, ότι πήραμε τα πράγματά τους και θέλουν να φύγουμε εμείς για να μπουν αυτοί. Σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας, δεν μπορεί ένας Πατριάρχης να διώκει Ορθόδοξους για θέματα Πίστης. Έπρεπε να μας καλέσει, να μιλήσουμε, να δούμε γιατί του λέμε ότι δεν βαδίζει σωστά, γιατί τον λέμε αιρετικό κι αν μπορεί να βρεθεί μία λύση. Αυτός επέλεξε καθαιρέσεις, διωγμούς, αποσχισματισμούς και τώρα πρόσφατα μας απαγορεύουν να μπαίνουμε στις συγκοινωνίες και όλο αυτό είναι ένας διωγμός πρωτοφανής για τα χρονικά του Αγίου Όρους. Ορθόδοξοι να διώχνουν Ορθόδοξους επειδή δεν συμφωνούν μαζί τους; Δεν βαδίζει σωστά ο Βαρθολομαίος. Υπάρχει ένας διωγμός μέχρι εξοντώσεως κι αυτό από μοναχούς, επειδή είχαμε την τόλμη να διαφωνήσουμε σε θέματα Ορθοδοξίας κι επειδή δεν δεχόμαστε τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουν μαζευτεί πολλά χρήματα, περίπου 5 δισ. δραχμές και θέλουν να τα πάρουν. Εμείς τους λέμε, θεωρούμε αυτά τα χρήματα ότι είναι καταστροφή για το Άγιο Όρος και δεν μπορούμε να τα πάρουμε και βλέπουμε ήδη ότι άρχισαν να ζητάνε ανταλλάγματα. Ότι αυτά τα χρήματα είναι από φορολογούμενους και ότι είναι και οι γυναίκες φορολογούμενοι, θα πρέπει κι αυτές να μπουν στο Άγιο Όρος. Έτσι, σιγά – σιγά, δεσμεύουν τους Πατέρες και όταν θα έρθει η στιγμή να αντιδράσουν δεν θα μπορούν να αντιδράσουν, γιατί θα έχουν γίνει καταθέσεις και θα τους τραβάνε από την μύτη.