Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕ ΠΤΑΙΣΜΑ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, ομάδες αντιεξουσιαστών από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία ετοιμάζονται να έρθουν στην Αθήνα εν όψει της 6ης Δεκεμβρίου- της επετείου του φόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα. Την παρακολούθηση των διαδικτυακών χώρων αλλά και της γενικότερης κίνησης των αντιεξουσιαστικών ομάδων έχει αναλάβει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) ενώ η πρώτη πληροφόρηση της ΕΥΠ προς την Ελληνική Αστυνομία αφορά οργανωμένες κινήσεις από Ιταλία και Ισπανία. Βασική πύλη εισόδου θεωρείται το λιμάνι της Πάτρας ενώ ήδη έχει ζητηθεί η συνεργασία των υπηρεσιών πληροφοριών Ιταλίας, Ισπανίας αλλά και Γερμανίας και Σερβίας.
Στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο διεθνολόγος Αθ. Δρούγος αναφέρθηκε πρόσφατα στα περσινά γεγονότα θέτοντας αμείλικτα ερωτήματα:
"πολλοί ξένοι αναρχικοί και οπαδοί του χάους ήρθαν από το εξωτερικό, αλλά και από το Κόσσοβο, και προκάλεσαν απίστευτες καταστροφές. Πώς πέρασαν αυτοί μέσα; Που ήσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας; Γιατί δεν ενήργησαν αποτρεπτικά; Γιατί δεν έγιναν συλλήψεις; Ποιοι ήταν αυτοί οι Κοσοβάροι και πως έφθασαν μέσω Βιέννης στη χώρα; Σε ποια ξενοδοχεία διέμεναν; Ποιος κάλυψε τα έξοδά τους; Ποιος τους στρατολόγησε; Μέρος ποιου σχεδίου ήσαν; Έχουν αντιληφθεί πόσο κακό έχουν κάνει στη διεθνή εικόνα της χώρας;"
strategy-geopolitics4.blogspot.com