Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ

το βίντεο στα παρακάτω θέματα.
Μιλώντας χθες από τον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, αναφέρθηκε και στο θέμα των συμβόλων, των εικόνων και των θρησκευτικών, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι αυτό είναι ποιο σοβαρό πρόβλημα από την φορολογία της Εκκλησίας. Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος τόνισε: «Είμαι βέβαιος ότι ο Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου που έχει ρίζα παπαδική, γιατί ο προπάππους του ήταν ιερέας στη Πάτρα και πολλές φορές το έλεγε ο παππούς του, γιατί εγώ τους πρόλαβα και να ξέρετε ότι είναι παπαδικό γένος. Τον παρακαλούμε αυτόν και τους συνεργάτες του, δεν αναφέρομαι στις φορολογίες διότι αυτά θα φτιάξουν οι επιτροπές, αναφέρομαι σε όλα τα άλλα περί εικόνων, περί συμβόλων, περί θρησκευτικών αλλά και άλλων απαιτήσεων και μεταβολών τόσο όσο να πάει η εκκλησία στην άκρη ως κατηγορουμένη και να φύγει από τη μέση».
Συνεχίζοντας, «Είπε ένας, από αυτούς: "Να τελειώνουμε μ΄ αυτούς τους παπάδες", μα οι παπάδες έχουν τον κόσμο μαζί τους, απροσώπως χωρίς καμία πολιτική αντίληψη μόνο και μόνο για την αρετή την καλοσύνη, για την αγάπη, την σωτηρία και την Πατρίδα».
«Τον παρακαλούμε λοιπόν εμείς, να κάνει ότι θέλει με τις φορολογίες, πάρτε και τα δικά μας τα ατομικά άμα θέλετε εάν έχουμε, αφήστε όμως την ελευθερία στην εκκλησία που έχει για να κάνει την αποστολή της, αλλιώς υπάρχει τέλος».
Κλείνοντας, ο κ. Άνθιμος τόνισε: «Νομίζω ότι έτσι θα γίνει, έτσι πληροφορούμε, έτσι καταλαβαίνω και έτσι αισθάνομαι. Από εκεί και πέρα έχουμε χρέος να προσευχόμεθα για όλους εκείνους που έχουν την εξουσία να τους φωτίζει ο Θεός για να κάνουν το χρέος τους για την πατρίδα. Εμείς τους αγαπάμε όλους, εμείς τους ψηφίζουμε, εμείς τους φέρνουμε στην εξουσία, εμείς τους μεταφέρνουμε μηνύματα και τους λέμε: Ελλάδα, Μακεδονία, Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο, να κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε. Ζήτω η Πατρίδα μας!!!».
www.romfea.gr