Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΠΑΤΡΗΣ ΘΑ 'ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΕ'

ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΙ ΕΣΤΙ Bilderberg. (ούτε χρόνος δεν πέρασε απο το συνέδριο τους)

Να της καταγγείλουν τον δάσκαλο ή τον καθηγητή που πιέζει μαθητές να συμμετέχουν στην πρωινή προσευχή ή να εκκλησιαστούν προέτρεψε τους μαθητές η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου στη διάρκεια συζήτησης μαζί τους στο πλαίσιο της 4ης συνάντησης της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων (σ.σ. είναι μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου) με θέμα: «Σχολικοί Κανονισμοί και Δημοκρατική Διοίκηση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», που διοργάνωσε ο Συνήγορος του παιδιού. «Επ΄ ουδενί δεν συμβαίνει, κι αν συμβαίνει αυτό θέλω να μου το αναφέρετε» είπε χαρακτηριστικά η κ. Διαμαντοπούλου απαντώντας σε σχόλιο μαθητή και σημείωσε: «Δεν μπορεί κανείς δάσκαλος να επιβάλλει σε παιδί να συμμετέχει σε προσευχή, είτε είναι μετανάστης, είτε είναι παιδί δηλ. που προέρχεται από άλλη χώρα και άλλη θρησκεία, είτε είναι και Έλληνας».Ο υπ. Παιδείας υπογράμμισε πως «η χώρα έχει ανεξιθρησκεία» .

« Επομένως, πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου, επ’ουδενί δεν υπάρχει το θέμα της επιβολής του να συμμετέχει κάποιος στην πρωινή προσευχή ή σε οποιαδήποτε διαδικασία που αφορά τα θρησκευτικά ή τα συγκεκριμένα θέματα της θρησκείας».
Η έννοια όμως της επιβολής έχει να κάνει με κάτι το προαιρετικό, έτσι δεν είναι;
Ωστόσο, η προσευχή είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, ακόμα τουλάχιστον....
Θα σας αναφέρω μόνο το Προεδρικό Διάταγμα 201/98 μιας και τα άλλα είναι εγκύκλιοι άρα θα πει κάποιος ότι μπορούν να ανακληθούν δίχως άλλο, και οι περισσότερες χρονολογούνται επί κυβερνήσεων Καραμανλή, δηλ. πριν έλθει «ο Λαός στην εξουσία».
i. Πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπ/κών που εφημερεύουν. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η προσευχή πραγματοποιείται στην αίθουσα κάθε τάξης. Oι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν υποχρεωτικά στην πρωινή κοινή προσευχή και στον εκκλησιασμό και επιβλέπουν το τμήμα τους. Η συμμετοχή και των μη ορθόδοξων εκπαιδευτικών είναι απαραίτητη για την επιτήρηση των μαθητών τους. Η συμμετοχή των ετερόδοξων μαθητών στην πρωινή προσευχή γίνεται σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο εδάφιο δ της παραγράφου 10 αυτού του άρθρου.
Τρία τινά συμβαίνουν με την Υπουργό «Εθνικής» (έτσι για σπάσιμο) Παιδειάς και Θρησκευμάτων:
ή δεν γνωρίζει ελληνικά, γι αυτό και προτιμάει τα αγγλικά ;) ή βάζει τον γιό της να κάνει ΙΒ και να τον στείλει στο εξωτερικό, και δεν ξέρει πως ότι είναι υποχρεωτικό δεν χρειάζεται να επιβληθεί αλλά πρέπει να γίνεται ούτως ή άλλως...
greeknation.blogspot.com