Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΜΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ !

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.
Τη δική τους ιστοσελίδα απέκτησαν οι Αλβανοί μετανάστες στα Τρίκαλα. Τη δική του ιστοσελίδα (http://www.samt.gr/syllogos.html) απέκτησε ο σύλλογος Αλβανών μεταναστών νομού Τρικάλων, στην οποία καταγράφεται- μεταξύ άλλων- και η επίσημη επίσκεψη του πρεσβευτή της Αλβανίας στην Ελλάδα Βίλι Μιναρόλι.
Οι σταθμοί της περιοδείας του κ. Μιναρόλι, ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή για δεύτερη φορά, ήταν τρεις (Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Φήκη) και ο σκοπός της έλευσής του διττός: αφενός να έχει προσωπική εμπειρία από τη λειτουργία των Τμημάτων εκμάθησης αλβανικής γλώσσας, αφετέρου να ακούσει από «πρώτο χέρι» τα προβλήματα των συμπατριωτών του, οι οποίοι διαβιούν κι εργάζονται στην περιοχή.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου, Ιλίρ Ντίμπρα, σε ολόκληρο το νομό Τρικάλων ζουν περίπου 6.500 Αλβανοί μετανάστες και ένας από τους βασικούς στόχους του συλλόγου είναι η ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ των Αλβανών μεταναστών που ζουν στο Νομό Τρικάλων, καθώς επίσης και των δεσμών μεταξύ αυτών και του ελληνικού λαού.
Στην ιστοσελίδα υπάρχουν, επίσης, μικρές αγγελίες εργασίας, νέα, άρθρα, χρυσός οδηγός, πληροφορίες για μαθήματα και αθλητικά δρώμενα, όπως και πολλές φωτογραφίες, ενώ διαβάζουμε και για έναν κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων για τους οικονομικούς μετανάστες της περιοχής μας, που εγκαινίασε ο Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών Νομού Τρικάλων.
Ο σύλλογος ξεκίνησε τις δραστηριότητές του με μία λιτή αλλά σημαντική εκδήλωση, στις 28 Νοεμβρίου 2005. Πρόκειται για τον διπλό εορτασμό της εθνικής επετείου της Αλβανίας, που εορτάζεται με αφορμή την απελευθέρωση της από τους Τούρκους στις 28 Νοεμβρίου του 1912 και την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, στις 29 Νοεμβρίου 1944.
Στους σκοπούς του Συλλόγου, σύμφωνα με τον κ. Ντίμπρα, είναι η κοινή δράση και η ενίσχυση των φιλικών δεσμών μεταξύ των Αλβανών μεταναστών. οι οποίοι είναι στην πλειοψηφία τους εργάτες.
Επίσης, προωθείται η καλλιέργεια σε όλους τους Αλβανούς μετανάστες που ζουν στο νομό Τρικάλων, της αγάπης για την πατρίδα, την ιστορία και τον πολιτισμό της, τα ήθη και έθιμα του αλβανικού λαού, με τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων.
Στόχος είναι ακόμη η υπεράσπιση και η στήριξη κάθε Αλβανού μετανάστη, αλλά και να γνωρίσουν όλοι οι Αλβανοί μετανάστες που έρχονται να ζήσουν στο νομό Τρικάλων τους κανόνες, τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας.