Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΓΩΝΑ


ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ !
Με την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Εφορείας του Διεθνούς Ιδρύματος για την Ενότητα των Ορθοδόξων Λαών, στις 24 Νοεμβρίου του 2009 στη Μόσχα, πραγματοποιήθηκαν συνεδρίες του Διοικητικού Σώματος, της Εφορείας και της Επιτροπής Βραβείων του Ιδρύματος.
Εξετάστηκαν υποψηφιότητες για την απονομή βραβείου του μακαριστού Αλεξίου Β΄ «Για την εξαιρετική προσφορά στη σύσφιξη της ενότητας των ορθοδόξων λαών. Για την εμπέδωση και την προβολή των χριστιανικών αξιών στη ζωή της κοινωνίας» του Ιδρύματος. Αποφασίσθηκε η απονομή βραβείου του 2009 στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας τον κύριο Δημήτρη Μεντβέντεφ.

Να αναφερθεί, ότι πριν, στις 10 Σεπτεμβρίου του 2009 αποφασίσθηκε η απονομή βραβείου στο διακεκριμένο Σέρβο σκηνοθέτη Εμίρ Κουστούριτσα και στο Θεολογικό Σεμινάριο Αγίου Βλαδιμήρου της Νέας Υόρκης (ΗΠΑ).
Επίσης εξετάστηκε και ενεκρίθη το σχέδιο δράσεων για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή της επετειακής δεκάτης τελετής απονομής του βραβείου «Για την εξαιρετική προσφορά στη σύσφιξη της ενότητας των ορθοδόξων λαών. Για την εμπέδωση και την προβολή των χριστιανικών αξιών στη ζωή της κοινωνίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου του 2010 στην Αίθουσα των Εκκλησιαστικών Συνελεύσεων του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρα της Μόσχας.
Της τελετής θα προεξάρχει ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.
www.mospat.ru