Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΛΕΕΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ.........


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ !
Η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει ότι επιτέλους έδωσε απάντηση στο ερώτημα που είχε θέσει κάποτε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ: «Σε ποιόν να τηλεφωνήσω, όταν θέλω να τηλεφωνήσω στην Ευρώπη;"
Η απάντηση είναι απλή: ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μπορεί πλέον να τηλεφωνεί στη Βρετανίδα Κάθριν Άστον, που επελέγη ως η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας. Όμως τα πράγματα περιπλέκονται όταν τίθεται το ερώτημα «σε ποιόν θα μπορούσε να τηλεφωνήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομάμα;». Εδώ οι ηγέτες της ΕΕ δείχνουν λιγότερο σίγουροι για το πρωτόκολλο.
Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ότι πλέον μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα που έθεσε ο Χένρι Κίσινγκερ.
«Ο Χένρι Κίσινγκερ, όταν έκανε αυτή την παρατήρηση, ήταν επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αυτό που στην Ευρώπη αποκαλούμε υπουργό Εξωτερικών. Άρα πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία- ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ θα πρέπει να καλεί την Κάθι Άστον, διότι είναι η υπουργός εξωτερικών μας», δήλωσε ο Μπαρόζο. Έτσι διακήρυξε ότι «το λεγόμενο θέμα Κίσινγκερ, έχει πλέον επιλυθεί».
Ως προς το ερώτημα «ποιός είναι ο ευρωπαίος ομόλογος του Ομπάμα», ο Βέλγος πρωθυπουργός, Χέρμαν Βαν Ρομπουί, που τοποθετήθηκε στη θέση του πρώτου προέδρου της ΕΕ, είχε την απάντηση: «Ανυπομονώ να δεχτώ το πρώτο τηλεφώνημα», δήλωσε.
Όμως ο Μπαρόζο, εμφανίστηκε πιο αόριστος στο θέμα αυτό, εξηγώντας ότι η ΕΕ δεν είναι μια ενιαία χώρα. «Δεν είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν είμαστε η Κίνα, ούτε η Ρωσία και δεν θέλουμε να γίνουμε... Είμαστε μια ένωση κρατών, άρα το σύστημά μας είναι πιο περίπλοκο», είπε.
Παρά την τοποθέτηση του νέου προέδρου και του υπεύθυνου για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, η ένωση θα εξακολουθήσει να εκπροσωπείται από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την κυβέρνηση της χώρας που ασκεί την εξάμηνη προεδρία.
Πάντως από την άλλη πλευρά το Ατλαντικού, ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε την τοποθέτηση του Χέρμαν Βαν Ρομπουί στη θέση του προέδρου της ΕΕ και της Βρετανίδας Κάθριν Άστον στο τιμόνι της ευρωπαϊκής διπλωματίας, διαβεβαιώνοντας ότι η Ουάσινγκτον επιθυμεί την ενίσχυση των σχέσεων συνεργασίας με την Ευρώπη.