Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΣΙΑ


Παπαδάκης: Να καταγγελθεί διεθνώς η απαγόρευση λειτουργίας στον Απόστολο Ανδρέα
Το ΚΣ ΕΔΕΚ καταγγέλλει τις κατοχικές αρχές για την απαγόρευση λειτουργίας στον Απόστολο Ανδρέα και καλεί την Κυβέρνηση να καταγγείλει διεθνώς την τουρκική συμπεριφορά, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Δημήτρης Παπαδάκης.
Σε δηλώσεις του στα γραφεία της ΕΔΕΚ, ο κ. Παπαδάκης είπε ότι «η απαγόρευση στον Επίσκοπο Καρπασίας Χριστόφορο να λειτουργήσει στην εορτάζουσα Μονή του Αποστόλου Ανδρέα συνιστά πράξη τρομοκρατίας του κατοχικού καθεστώτος, η οποία αντιβαίνει σε κάθε Διεθνή Αρχή και σύμβαση που αφορά την άσκηση των καθηκόντων θρησκευτικής λατρείας».
«Η συμπεριφορά αυτή των κατοχικών αρχών ενώ διεξάγονται οι απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού καταδεικνύουν τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας, η οποία εξακολουθεί να ενεργεί με την πιο σκοταδιστική νοοτροπία της πιο μαύρης περιόδου της οθωμανικής αυτοκρατορίας», κατέληξε ο κ. Παπαδάκης.

iKypros

30/11/2009
Ελληνες και Τούρκοι με τάματα στον Απόστολο Ανδρέα !
Ανήμερα της γιορτής του Αποστόλου Αντρέα, εκατοντάδες Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι πήγαν στο κατεχόμενο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, όπου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του χωρεπισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου, παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών.

Αρκετοί Τουρκοκύπριοι ήταν μεταξύ εκείνων που πήγαν με τάματα ή για να εκπληρώσουν τάματα στον Απόστολο Ανδρέα. Ενας από αυτούς είπε ότι έκαμε τάμα για να θεραπευθεί το παιδί του και σήμερα πήγε στο μοναστήρι για να εκπληρώσει το τάμα του.
Η παρουσία Τουρκοκυπρίων στη γιορτή του Αποστόλου Ανδρέα, ιδιαίτερα εκείνων που προέρχονται από χωριά της Καρπασίας, είναι συνηθισμένο γεγονός.
www.sigmalive.com