Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ !

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ......................

Ένα θερμό χειροκρότημα στην Ντόρα Μπακογιάννη, υποψήφια για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε το εκκλησίασμα του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης κατόπιν προτροπής του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου. Αιτία για την ιδιαίτερη αυτή αντιμετώπιση, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Ανθίμου, ήταν το γεγονός ότι η κυρία Μπακογιάννη τίμησε με την παρουσία της τους ενορίτες της Αγίας Τριάδας.
Πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο κ.Άνθιμος αναφέρθηκε στην παρουσία της κυρίας Μπακογιάννη και διευκρίνισε πως όπως κάθε φορά έτσι και αυτή την Κυριακή θα ανέλυε το Ευαγγέλιο και ακολούθως θα αναφερόταν στα θέματα που απασχολούν τον λαό της Μακεδονίας.
Πράγματι στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο κ. Άνθιμος ανέγνωσε απόσπασμα άρθρου της εφημερίδας «Καθημερινή» σχετικό με τις απαιτήσεις που προβάλλουν οι Σκοπιανοί στο πλαίσιο της διαδικασίας του ΟΗΕ για την διευθέτηση του ζητήματος με το όνομα της γειτονικής χώρας. Αφού επέκρινε την στάση της ηγεσίας της πΓΔΜ κάλεσε τους πιστούς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Ακολούθως ευχαρίστησε την πρώην υπουργό Εξωτερικών για την παρουσία της στο Ναό «και μέσα στο κλίμα του ενθουσιασμού που επικρατούσε στους πιστούς», αναφέρουν συνεργάτες του κ.Ανθίμου, «τους προέτρεψε να την χειροκροτήσουν θερμά».
Λίγο αργότερα, κατόπιν επιθυμίας της – όπως σημειώνουν τα στελέχη της Μητροπόλεως- η πρώην υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την κρύπτη του Μακεδονικού Αγώνα, που βρίσκεται στον υπόγειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά. Ο Μητροπολίτης Άνθιμος ανέλαβε να ξεναγήσει την πρώην υπουργό η οποία κατά τη διάρκεια της θητείας στο υπουργείο Εξωτερικών χειρίστηκε το ζήτημα των Σκοπίων, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα υπέρ των εθνικών δικαίων μας.
Πάντως κληρικοί της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης διερωτώνται εάν οι επισκέψεις της πρώην υπουργού στο Ναό και την Κρύπτη του Μακεδονικού Αγώνα έγιναν για να λειτουργηθεί και να ενημερωθεί ή εντάσσονται στο πλαίσιο του προεκλογικού της αγώνα σε μια προσπάθεια της να αποσπάσει υποστηρικτές του Α.Σαμαρά και κυρίως του Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παν.Ψωμιάδη.