Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΑΡΧΙΡΑΒΙΝΟΙ

σχόλιο: Νίκος Τσαρούχας.
Διαθρησκειακός διάλογος με οικουμενιστικό και πανθρησκειακό χαρακτήρα στις ομιλίες. Ο συγκεκριμένος προσηλυτισμός εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές της Ευρώπης και πρόσφατα στην Ελλάδα, πλάθοντας ένα ιδανικό τοπίο για μια θρησκεία παγκοσμίως. Τα άτομα που συμμετέχουν σε τέτοια συνέδρια αποτελούν κλήρο και λαό, με υψηλές επαγγελματικές θέσεις ,για ευκατανόητους λόγους. Πρωταγωνιστές τέτοιων συνεδρίων, πάντοτε αρχιραβίνοι με ιδρυτικό και κυριαρχικό χαρακτήρα. Τις περισσότερες φορές, περνούν απαρατήρητα από τα ΜΜΕ ηθελημένα η μη, για την καλύτερη κάλυψη τους.

Ο βουλευτής και Επίτροπος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Δημοκρατικού Συναγερμού Τάσος Μητσόπουλος, θα εκπροσωπήσει το κόμμα του στον διαθρησκειακό και διαπολιτισμικό «Διάλογο», που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις 19 και 20 Νοεμβρίου στη Βενετία.

Στο «Διάλογο» θα παραστούν, μεταξύ άλλων, και θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις ο Μητροπολίτης Γαλλίας ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Μόσχας και άλλων Ορθοδόξων Eκκλησιών καθώς επίσης ο μεγάλος μουφτής της Συρίας, ο μεγάλος μουφτής της Βοσνίας, ο Αρχιραβίνος της Μεγάλης Βρετανίας, ο Αρχιραβίνος της Γαλλίας, ο Υπουργός θρησκευτικών υποθέσεων του Μαρόκου, ενώ τις εργασίες του διαλόγου θα συντονίζει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς. Tην Εκκλησία της Κύπρου θα εκπροσωπήσει ο επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος.
amen.gr