Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟ


Προς πλήρη κατάργηση της θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία προσανατολίζεται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.Αυτό ανέφερε αρμόδια πηγή του ΥΕΘΑ διευκρινίζοντας σχετική αναφορά του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων χθες στη Βουλή.Από το υπουργείο διευκρίνιζαν ότι θέμα μείωσης της θητείας στο Ναυτικό και την Αεροπορία δεν υφίσταται και ότι ο προσανατολισμός είναι προς την κατεύθυνση της πλήρους κατάργησης στράτευσης και στα δύο αυτά Όπλα. ta nea
Σαμποτάρετε και χάνεται η ιδεολογία του στρατού μας και κυρίως η ιδέα της προάσπισης των συνόρων μας. Στον ελληνικό στρατό έχουμε παραδειγματιστεί αρκετές φορές ότι το έμψυχο υλικό και γενικότερα η ανδρεία των οπλιτών είναι το νούμερο ένα όπλο ενάντια στον εχθρό.

Με την κατάργηση της θητείας στην αεροπορία και το ναυτικό αποκόπτεται ένα μέρος των στρατευμένων της εξοικείωσης των συγκεκριμένων σωμάτων. Με λίγα λόγια διακόπτονται οι εφεδρείες στα συγκεκριμένα σώματα στα οποία θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο κενό. Οι εφεδρείες εν καιρό πολέμου είναι σχεδόν το 50% της δύναμης του στρατού. Μην ξεχνάμε ότι στις εφεδρείες ανήκουμε όλοι τελειώνοντας την θητεία μας στον στρατό .