Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΡΑΝΤΟΒΑΝ ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ Ο ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ



Η νομική ομάδα υπεράσπισης του πρώην προέδρου των Σερβοβοσνίων, κ. Ράντοβαν Κάρατζιτς, δημιούργησε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, στην οποία παρέχεται πλήρης ενημέρωση για την υπεράσπισή του από τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου, που τού έχουν απαγγελθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY).

Στην ιστοσελίδα www. karadzic-odbrana.com δημοσιεύονται όλες οι ειδήσεις που αφορούν τη δίκη του Ράντοβαν Κάρατζιτς, που θα αρχίσει στο τέλος του μήνα, στη Χάγη, καθώς και οι ιστορικές συνθήκες πριν από τον πόλεμο στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, όπως και λεπτομέρειες της δράσης του κόμματος του οποίου ηγήθηκε, του Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος (SDS).
Στην ιστοσελίδα προβάλλονται, επίσης, οι εντολές που έδωσε και οι αποφάσεις που έλαβε ο Κάρατζιτς, ως πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας στη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, οι επιστολές που απέστειλε σε εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών, πρέσβεις ξένων κρατών και άλλους αξιωματούχους της διεθνούς κοινότητας, τα πρωτότυπα των οποίων, όπως αναφέρεται, βρίσκονται στο πολεμικό αρχείο της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.
web.ana-mpa.gr