Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΙΝ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ


Κάποιοι συμπολίτες μας ανέφεραν ότι τους απεστάλη μια "ενιαία κάρτα υγείας" μαζί με ένα ενημερωτικό έντυπο για αυτήν. Προφανώς οι φίλοι μας αναφέρονται στο ...μεγαλεπίβολο σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο και έχει ανακοινώσει απο τον περασμένο Ιούλιο. Αυτό αφορά στην θεσμοθέτηση της χρήσης μιας "εξυπνης" κάρτας υγείας.
Η κάρτα αυτή που θα προμηθευτούμε υποχρεωτικά όλοι μας, εκτός απο τα αποθηκευμένα προσωπικά στοιχεία του πολίτη, θα λειτουργεί διαδραστικά μέσω του internet με λήψη και αποστολή στοιχείων κάθε ασφαλιστικής δραστηριότητας του απο και προς κάποιον κεντρικό υπερ-υπολογιστή.Αυτός με τη σειρά του, αφ΄ενός μεν θα εμπλουτίζει διαρκώς την βάση δεδομένων του με νέα στοιχεία, αφ΄ετέρου θα επεξεργάζεται με συγκεκριμένο τρόπο τα στοιχεία που έχει, προκειμένου να ρυθμίζει και την περαιτέρω εφαρμογή όλων των ασφαλιστικών πράξεων. Με πιό απλά λόγια θα ελέγχεται και θα καταγράφεται κάθε κίνηση του πολίτη που αφορά θέματα υγείας αυστηρά προσωπικά όπως ιατρικές εξετάσει, φάρμακα,νοσηλείες κλπ,συνταξιοδοτικά και ποιός ξέρει πόσα άλλα.
Φυσικά το πρόσχημα είναι η γενικώτερη εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος το οποίο κατά κοινή ομολογία "μπάζει" απο χίλιες μεριές. Ως "κοινωνική αντιπαροχή" αυτού του "έξυπνου" φακελώματος θα διαφημιστεί η ...γρηγορώτερη και... καλύτερη παροχή υπηρεσιών απο τους ασφαλιστικούς φορείς. Λες και μια κάρτα θα εξαφανίσει τα ράντζα, τις κατσαρίδες και τα ποντίκια απο τα νοσοκομεία,το απλωμένο χέρι του επίορκου γιατρού ή τις γιγαντιαίες υπερτιμολογήσεις των νοσοκομειακών υλικών, τις μίζες απο τις προμήθειες και τόσα άλλα που βιώνουν όσοι έχουν οποιαδήποτε συναλλαγή με αυτούς τους χώρους. Η αναγκαιότητα χορήγησης μιας τέτοιας κάρτας ακόμα και στα νεογέννητα, τα οποία πριν ακόμα τα βαπτίσουν οι γονείς τους θα τα έχει "βαπτίσει" το κράτος με έναν ενιαίο και μοναδικό αριθμό μητρώου, εξυπηρετεί το κοινωνικό συμφέρον όσο το εξυπηρέτησε και η κατάργηση του θρησκεύματος απο τις αστυνομικές ταυτότητες. Τότε η προστασία των "μή ορθοδόξων" μειονοτήτων απο την ...μανία των "μουτζαχεντίν ορθοδόξων, δηλαδή απο έναν ανύπαρκτο κίνδυνο, οδήγησε την τότε κυβέρνηση να πει όχι στην αίτηση δύο εκατομμυρίων συμπολιτών μας,για ένα ελεύθερο και δημοκρατικό δημοψήφισμα με θέμα την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος, επίσης την τότε αντιπολίτευση να ...συμπαρίσταται υποκριτικά σε αυτό το αίτημα, θέλοντας φυσικά να υποκλέψει την ψήφο των ορθοδόξων,το φρόνημα των οποίων πέταξε αργότερα στα σκουπίδια ως κυβέρνηση.
Σήμερα με την υποχρεωτική χρήση αυτή της κάρτας, η παρούσα κυβέρνηση δεν δείχνει καμία απολύτως ευαiσθησία, σε σχέση με την προστασία του πολίτη απο την de facto διαδικτυακή κοινοποίηση αυστηρώς προσωπικών δεδομένων, όπως αυτών που αφορούν την υγεία του, σε πλήθος συνδεδεμένων υπολογιστών του εθνικού και ευρωπαϊκού μηχανογραφικού συστήματος υγείας. Αυτή η σοβαρή ρύθμιση που αφορά τις προσωπικές μας ελευθερίες, πέρασε όσο πιο"μουλωχτά" γινόταν προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις ή δημόσιος διάλογος, στον οποίον θα αναδεικνύονταν ενδεχομένως οι σκοτεινές έως και κατασκότεινες πλευρές του παγκόσμιου σχεδίου. Ο λόγος είναι προφανής και απο πολλούς είχε προφητευθεί εδώ και χρόνια. Αρχικά θα υποχρεωθούμε να προσέλθουμε εθελουσίως σε ένα μερικό φακέλωμα με μια διαδραστική κάρτα υγείας, για να ακολουθήσει το ολοκληρωτικό φακέλωμα με τη νέα "έξυπνη" αστυνομική ταυτότητα η οποία θα αντικαταστήσει όλες τις κάρτες, τα διπλώματα,τα διαβατήρια κλπ, καθιστώντας έτσι παντοδύναμη, την παγκόσμια δικτατορία της "Νέας εποχής" της οποίας τα στοιχεία αρχίζουν να διαφαίνονται όλο και πιο καθαρά.
Υπο αυτήν την έννοια δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ανησυχία των ορθοδόξων πιστών που μιλούν, επικαλούμενοι το ιερό βιβλίο της Αποκαλυψης του Ιωάννη, για "σφράγισμα" των ανθρώπων απο την δικτατορία του αντιχρίστου. Αυτό πάντως που εμείς λέμε, είναι ότι πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά και να είμαστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τις επιλογές μας αφού αυτές είναι δυνατόν να μας οδηγήσουν σε καταστάσεις μη αναστρέψιμες.