Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΦΑΝΕΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ Να'ι'μ Ελγαντούρ


Το ζήτημα της έλλειψης μουσουλμανικού τεμένους και νεκροταφείου στην Αθήνα επαναφέρει ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος Ναϊμ Ελγαντούρ.Περισσότεροι από χίλιοι μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν χθες στην «Αγορά» στο ΟΑΚΑ για την προσευχή «Εid Al Fitr» που σηματοδοτεί τΜπορεί το στέγαστρο Καλατράβα να δημιουργούσε ένα υποβλητικό σκηνικό για την προσευχή, ωστόσο ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος Ναϊμ Ελγαντούρ υπενθύμισε τα αιτήματα των μουσουλμάνων που παραμένουν σε εκκρεμότητα: «Γυρίσαμε κάτω από το μηδέν, δεν έχει γίνει τίποτα, σε κάθε σχετική συνάντηση και συζήτηση παρατηρείται οπισθοδρόμηση και όχι πρόοδος».Ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος Ν. Ελγαντούρ «Θέλουμε να έχουμε καλύτερη μοίρα εμείς οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.
«Να έχουμε χώρο να ταφούμε και τα παιδιά μας που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία να μην κάνουν την προσευχή τους μέσα σε γκαράζ»...Για την ισλαμική θρησκεία, η προσευχή «Εid Al Fitr» είναι μια μεγάλη γιορτή. Σηματοδοτεί το τέλος της αυστηρής νηστείας του Ραμαζανιού και γίνεται μαζική ευχαριστία προς τον Αλάχ, αυτό περίπου λένε και τα λόγια που βγαίνουν από το στόμα του ιμάμη.Στα μουσουλμανικά κράτη είναι ημέρα χαράς, κάτι σαν «πανηγύρι», ακόμα και λούνα παρκ για τα παιδιά υπάρχουν.
Η επόμενη μαζική προσευχή θα γίνει σε 72 μέρες, μετρώντας από τη χθεσινή. Η μέρα εκείνη σηματοδοτεί την έναρξη του προσκυνήματος στη Μέκκα και μάλιστα συνοδεύεται από σφαγή αρνιών.Αντρες και γυναίκες προσεύχονται ξεχωριστά. Προηγείται το ευλαβικό στρώσιμο των χαλιών, το βγάλσιμο των παπουτσιών και έπεται η κουβέντα και η σύσφιξη των σχέσεων.Στη χθεσινή τελετή μπορούσε κανείς να δει μουσουλμάνους από πολλές εθνότητες, Αραβες, Ελληνες, Αφρικανούς, Πακιστανούς, πολλούς εξ αυτών και με εθνικές ενδυμασίες, μια εικόνα πολύχρωμη και χαρούμενη.
«Σιίτες και σουνίτες σήμερα στο ΟΑΚΑ προσευχήθηκαν μαζί» μας λένε οι διοργανωτές.Παρών στη χθεσινή λατρευτική πράξη και ο πρέσβης του Ιράν στην Αθήνα κ. Mahdi Honordoost.Προχθές το βράδυ, προηγήθηκε μία ακόμη τελετουργία: εκπρόσωποι όλων των εθνοτήτων μετέβησαν στο Αστεροσκοπείο στην Πεντέλη και παρατήρησαν τα αστρονομικά δεδομένα, καθώς δεν αρκούν μόνο τα ημερολογιακά στοιχεία για να τελειώσει επισήμως το Ραμαζάνι.ο τέλος της νηστείας του Ραμαζανιού.
greeknation.blogspot.com