Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ, ΗΓΕΤΕΣ ΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ


Ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Σωτήρος της Μόσχας, για να προσκυνήσει ην εικόνα της Παναγίας του Κουρσκ.
Εκεί τον κ. Βλαντιμίρ Πούτιν υποδέχθηκε ο Αγιώτατος Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος Α’ , μαζί με τον επικεφαλής της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Διασποράς (ROCOR), Μητροπολίτη Ιλαρίωνα. Στη συνέχεια, ο Πατριάρχης Κύριλλος μαζί με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας κ. Πούτιν, μετέβησαν μπροστά από το ιερό του ναού όπου προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας του Κουρσκ, η οποία από τις 12 Σεπτεμβρίου βρίσκεται στη Μόσχα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Ο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε τρεις φορές τον σταυρό του και ασπάσθηκε με πολύ ευλάβεια τη θαυματουργική εικόνα της Παναγίας του Κουρσκ, αμέσως μετά προσκύνησε και ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος.
Να αναφερθεί ότι ο κ. Πούτιν σε μια σύντομη δήλωσή του, υπενθύμισε ότι πολλοί από τους παρόντες εκπροσώπους της ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς στον ναό, είχαν λάβει ενεργά μέρος στην ενοποίηση της ρωσικής Εκκλησίας με τη ρωσική Εκκλησία της Διασποράς.
«Το γεγονός αυτό ήταν μια σωστή απόφαση και η σημερινή επίσκεψη σας το αποδεικνύει περίτρανα. Θα ήθελα να σας καλωσορίσω ως φιλοξενούμενους, αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι αυτό θα ήταν μεγάλο λάθος. Είστε στο σπίτι σας!».
Σε απάντησή του, ο επικεφαλής της ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, ευχαρίστησε τον κ. Πούτιν «για τη σημαντική συμβολή του, σχετικά με τη μεταφορά της εικόνας στη Ρωσία».«Θα θέλαμε να σας δωρίσουμε ένα πιστό αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας του Κουρσκ, για να την έχετε πάντοτε ως προστάτιδά σας, και η οποία σας βοήθησε πολλές φορές προς όφελος της Ρωσίας», συνέχισε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος μαζί με τον κ. Πούτιν και τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, μετέβησαν στο Πατριαρχικό γραφείο του Καθεδρικού ναού για το καθιερωμένο τσάι.