Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ.


Αν αντιγράφαμε το άρθρο της "Ελευθεροτυπίας" και το δημοσιεύαμε σήμερα χωρίς να κάνουμε αναφορά στην πηγή προέλευσης είναι σίγουρο ότι κάμποσοι "προοδευτικοί" δημοσιογράφοι και άλλοι τόσοι νεο-εποχίτες "ενυπνιστές", θα έγραφαν ότι τζάμπα προσκαλούμε σε επαναστατική γυμναστική τον κόσμο, ότι είμαστε γραφικοί, συνωμοσιολόγοι, εθνικιστές, λαοπλάνοι κ.λ.π. Δεν τα γράφουμε εμείς, τα έγραφε η εφημερίδα των "Ιών" το 2007. Διαβάστε και αναρωτηθείτε γιατί σήμερα που μέσω του ΑΜΚΑ και της Καρτας Κοινωνικής Ασφάλισης τίθενται οι βάσεις για τη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα που ασφαλώς θα είναι η "εμπλουτισμένη" καρτα κοιν. ασφάλισης και το απόλυτο φακέλωμα, δεν μιλάει κανείς.


Για φακέλωμα των αλλοδαπών που ζουν στην Ε.Ε.Την έγκρισή τους για ένα εκτατεταμένο ηλεκτρονικό-βιομετρικό φακέλωμα όλων των αλλοδαπών που ζουν και εργάζονται στις ευρωπαϊκές χώρες έδωσαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Ε.Ε.Με την απόφαση αυτή, περίπου 18 εκατομμύρια μετανάστες θα πρέπει να αποκτήσουν σύντομα νέες άδειες παραμονής, εφοδιασμένες με σύγχρονα βιομετρικά στοιχεία, όπως υψηλής ευκρίνειας φωτογραφία και δακτυλικά αποτυπώματα του κατόχου τους. Το νέο φακέλωμα, με πρόσχημα την εξασφάλιση της αυθεντικότητας των ταξιδιωτικών εγγράφων, θα επεκτείνεται και παιδιά των αλλοδαπών, καθώς θα καταγράφονται τα δακτυλικά τους αποτυπώματα από την ευαίσθητη ηλικία των 6 ετών!Το νέο μέτρο αποτελεί ουσιαστικά «πρόβα τζενεράλε» για την εφαρμογή του νέου γενικευμένου ηλεκτρονικού φακελώματος περίπου 500.000.000 Ευρωπαίων πολιτών. «Οχημα» του νέου αυτού εγχειρήματος μαζικής επιτήρησης είναι η έκδοση των νέων βιομετρικών διαβατηρίων, που θα αντικαταστήσουν τα σημερινά (για τα οποία οι προδιαγραφές ασφάλειας είναι ήδη αυστηρές). Οι νέες άδειες παραμονής για τους πρόσφυγες θα έχουν πλέον τη μορφή κάρτας με μικρο-τσιπ, όπου θα αποθηκεύονται υψηλής ευκρίνειας φωτογραφίες των μεταναστών και δύο βιομετρικά δακτυλικά αποτυπώματά τους.

Το επόμενο βήμα, τα προσεχή 2-3 χρόνια, θα είναι να προστεθούν και στα ευρωπαικά διαβατήρια μικροτσίπ με βιομετρικές πληροφορίες, δηλαδή αποτυπώματα και ίριδα ματιού του κατόχου τους.Τα στοιχεία αυτά θα αποθηκεύονται σε τεράστιες βάσεις δεδομένων και θα επαληθεύονται κάθε φορά που κάποιος επιχειρεί να ταξιδέψει εκτός Ε.Ε.Με την εφαρμογή των αποφάσεων αυτών για τα νέα διαβατήρια «πάνε περίπατο» και οι αποφάσεις της ελληνικής Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία είχε απαγορεύσει ως περιττή την ύπαρξη δακτυλικών αποτυπωμάτων στις αστυνομικές ταυτότητες των Ελλήνων πολιτών.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 20/09/2007