Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ Η ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ


Ο διωγμός της Ι.Μ. Εσφιγμένου συνεχίζεται
Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2009 07:42
Σε ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδίκασε το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους 13 ζηλωτές μοναχούς της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, μεταξύ των οποίων και τον ηγούμενο Μεθόδιο, για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Οι μοναχοί κατηγορήθηκαν για διατάραξη οικιακής ειρήνης, όταν αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το μοναστήρι, όπως τους είχε ζητηθεί, παρά τις τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας και το γεγονός ότι η Αθωνική πολιτεία είχε ορίσει νέα αδελφότητα για τη Μονή Εσφιγμένου. Σύμφωνα με καταγγελίες των μοναχών της παλαιάς αδελφότητας, όσο διάστημα αρνούνταν να εγκαταλείψουν τη Μονή, αυτή βρισκόταν υπό πολιορκία και δεν επιτρέπονταν να περνούν προμήθειες στο μοναστήρι. Για αυτό το λόγο και μετά από προσφυγή της νέας αδελφότητας κάθισαν στο εδώλιο δύο αστυνομικοί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, επειδή, κατά το κατηγορητήριο, επέτρεψαν την είσοδο Ι.Χ. αυτοκινήτου στην Ιερά Μονή, που μετέφερε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τελικούς αποδέκτες τους ζηλωτές μοναχούς. Το δικαστήριο αθώωσε λόγω αμφιβολιών τους δύο αστυνομικούς, όπως επίσης και τον οδηγό του οχήματος -πατέρα ενός εκ των εγκαταβιούντων στο μοναστήρι μοναχών- που κατηγορούνταν για άμεση συνέργεια στην παράβαση καθήκοντος.
Υπάρχει χτεσινή επίσημη δήλωση της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.
Σας ευχαριστούμε που βρίσκεστε στο πλευρό μας αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε, όταν η δικαιοσύνη της χώρας μας, ονομάζει την προσπάθειά μας να προμηθευτούμε τα πρώτης ανάγκης τρόφιμα και φάρμακα, "διαταραξη οικιακής ειρήνης", σε ένα μοναστήρι που η αδελφότητά μας ζει εδώ και 15 αιώνες. Ας μας πουν τελικά, και φυσικά μιλάμε για αυτούς που με όλη την δύναμή τους επηρεάζουν διωκτικές και όποιες άλλες αρχές, ότι 105 μοναχοί είναι καταδικασμένοι σε θάνατο γιατί απλά τόλμησαν να ορθώσουν ανάστημα σε όσους δεν κάνουν πράξη τους Ιερούς Κανόνες των Πατέρων της Ορθοδοξίας, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, ακόμα κι αν ηγούνται της ίδιας της ορθόδοξης εκκλησίας. Πριν όμως χαρούν, από την όποια δικαστική αποφαση που ποινικοποιεί τα στοιχειώδη προς επιβίωση, να θυμηθούν προς έπρεπε να κάνουν πράξη την αγάπη και όχι την εκδίκηση.

Φίλοι της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου
Ακολουθεί η δήλωση της Μονής:

24/09/09 Η δίωξη των μοναχών της πατροπαράδοτης και ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους συνεχίζεται ακατάπαυστα. Δεκατρείς αδελφοί μας καταδικάσθηκαν σήμερα σε φυλάκιση από τα ποινικά δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, διότι τάχα «παραμένουν παράνομα» και «εμποδίζουν τη λειτουργία» της Ιεράς Μονής μας. Εμείς, οι 105 μοναχοί της πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, πιστοί στους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας και στις παραδόσεις, δηλώνουμε ότι τηρούμε ευλαβικά τα όσα μας κληροδότησαν οι μοναχοί αδελφοί μας, λειτουργούντες αδιάκοπα και νόμιμα στο ιστορικό κτίριο της Ιεράς Μονή μας, επί 1.500 συναπτά έτη. Έτσι και σήμερα εξακολουθούμε να «λειτουργούμε», σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου, αλλά και σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες και παραδόσεις. Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου – Άγιο Όρος .