Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΚΑΛΠΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ.


Ο φόβος για τη γρίπη H1N1 ανάγκασε τον Αρχιεπίσκοπο της Νάπολης να μην επιτρέψει στους πιστούς να φιλήσουν τη φιάλη με το αίμα του πολιούχου, San Gennaro, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γιορτής της πόλης που ξεκινά στα τέλη Σεπτεμβρίου και που προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους.
"Για λόγους υγιεινής δεν θα είναι δυνατό να φιλήσει κανείς τη φιάλη με το αίμα", δήλωσε σήμερα το πρωί στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του ναού του San Gennaro. "Οι πιστοί θα μπορούν μόνο να το ακουμπήσουν με το πρόσωπό τους", συνέχισε.
Η απόφαση να απαγορευθεί το φιλί στη φιάλη με το αίμα του Αγίου ελήφθη με απροθυμία από τις εκκλησιαστικές και πολιτειακές αρχές χθες, Δευτέρα, και προκάλεσε αντιδράσεις από τους τοπικούς πολιτικούς.Ο Μάρκο Ντι Λέλο, εθνικός συντονιστής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, δήλωσε ότι η απαγόρευση "θα τροφοδοτήσει την ψύχωση για τη γρίπη" και ζήτησε από τον αρχιεπίσκοπο της Νάπολης να ανακαλέσει την απαγόρευση.Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές γιορτές της Ιταλίας, όπου λέγεται ότι το αίμα του Αγίου υγροποιείται δύο φορές το χρόνο, 17 αιώνες μετά το θάνατό του.