Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ


Εγαβρίασε ο κ. Γαβράς για το μικρό φιλμάκι του Μουσείου της Ακροπόλεως, μέσα στο οποίο συμπεριέλαβε μερικές μαύρες φιγούρες που παραπέμπουν τη σκέψη του επισκέπτη πως δήθεν κάποιοι κακοί «παπάδες» με αιχμηρά εργαλεία γκρεμίζουν τη μετώπη του Παρθενώνα!
Έτσι στο «ρηχό Κράτος», που χτίζεται σιγά-σιγά στη σύγχρονη Ελλάδα, προστίθεται τώρα ένα ακόμη λιθαράκι. Οι επισκέπτες του Μουσείου οδηγούνται στην ασέβεια προς το τιμημένο ράσο, παρά το γεγονός ότι σ’ αυτό το ράσο οφείλεται η υπόσταση της νεώτερης Ελλάδας!
Αν δεν ήσαν οι Μοναχοί, οι Ιερείς, οι Αρχιερείς και οι Πατριάρχες της σκλαβωμένης Ελλάδας, αν δεν ήσαν Δεσποτάδες ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Κερνίτσης Προκόπιος, ο Σαλώνων Ησαΐας, παπάδες όπως ο Παπαφλέσσας, Διάκοι όπως ο Αθανάσιος Διάκος ο κ. Γαβράς θα φορούσε ακόμη το τούρκικο φέσι!
Αλλά πρέπει να συντελέσει στη δημιουργία μίας Ελλάδος η οποία δεν θα χρειάζεται πλέον το Χριστό, την Ορθόδοξη Εκκλησία, τους παπάδες! Για να προσθέσει το λιθαράκι του αλλοιώνει την ιστορία και την βιάζει!
Αγνοεί ότι το ράσο φορέθηκε από τους κληρικούς κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας;
Εκφράζουμε όχι μόνο τη λύπη μας, αλλά και την αγανάκτησή μας προς τον Ελλογιμότατο Καθηγητή κ. Παντερμαλή γιατί συνειδητά αμαυρώνει το έργο του με μια δουλική υποταγή στη θέληση του κ. Γαβρά και αγνοεί την παράκληση του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Προς όλους αυτούς τους «φωτισμένους» της εποχής μας αφιερώνουμε σήμερα ένα εκκλησιαστικό κείμενο. Περιγράφει και αναδεικνύει την βαρβαρότητα της κοσμικής Εξουσίας στην προσπάθεια της να επιβάλλει τη δική της θέληση ενάντια στην Εκκλησία και στη διδασκαλία της.
Η Διήγηση είναι από το Συναξάρι της 9ης Αυγούστου. Με ενάργεια διηγείται
1. πρώτον, την προσπάθεια του Αυτοκράτορα όχι μόνο να καταργήσει τις άγιες Εικόνες από τη ζωή της Εκκλησίας, αλλά να τις εξαφανίσει,
2. δεύτερον, την αντίσταση μερικών Μοναχών, ώστε να αποτρέψουν μια ακόμη καταστροφή, την καταστροφή της ιεράς Εικόνος που κοσμούσε τη Χάλκινη Πύλη στα τείχη της Βασιλεύουσας.
3. τρίτον, την βαρβαρότητα με την οποία η Κοσμική Εξουσία αντιμετώπισε τότε το τόλμημα των πιστών χριστιανών και των Μοναχών.
4. Ο Αυτοκράτορας οδήγησε:
α. σε ομαδική εκτέλεση ένα αμέτρητο πλήθος πιστών ανθρώπων
β. σε φρικιαστικά μαρτύρια και τέλος στο θάνατο τους δέκα Μοναχούς, οι οποίοι αποτόλμησαν να παρεμποδίσουν την αποκαθήλωση της Εικόνος των Τειχών!
ΣΗΜΕΡΑ η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του αγίου Λαυρεντίου, διακόνου που έζησε τον 3ον αιώνα. Ο Αυτοκράτορας Δέκιος διέταξε να τον ψήσουν σαν ψάρι επάνω σε μια πυρακτωμένη σχάρα, κάτω από την οποία ήσαν τα αναμμένα κάρβουνα!"Τον Λαυρέντιον λάβρακα Χριστού λέγω,
Επ΄εσχάρας άνθραξιν εξωπτημένον"Τα παραπάνω είναι μερικές λεπτομέρειες απο τη ζωή της Εκκκλησίας μας. Καλόν είναι να θυμηθούμε τους διωγμούς των χριστιανών, τα αμφιθέατρα της Ρώμης, τον Διοκλητιανό, τον Δέκιο, τον Καλλιγούλα, τον Ιουλιανό τον Παραβάτη κλπ. και όλους τους άλλους!!!!!
Αυτή λοιπόν είναι η «άλλη αλήθεια» κ κ Παντερμαλή και Γαβρά. Δείξτε την στο Μουσείο της Ακροπόλεως, ώστε η επιστημονική προσφορά σας να είναι αντικειμενική.