Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΓΜΑΤΟΣ 666


Αθήνα
Τα νέα ευρωπαϊκά διαβατήρια πού ήδη κυκλοφορούν διαθέτουν πρός τό παρόν σχετικά πρότυπα ασφαλείας, ενώ αργότερα θα προστεθεί καί μικροτσίπ που εκτός από την ψηφιακή εικόνα του κατόχου τους θα περιλαμβάνουν ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα και καταγραφή του χρώματος της ίριδας των ματιών του.Περίπου 450 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, μεταξύ των οποίων και 10 εκατομμύρια Έλληνες, θα περάσουν από ειδικά κέντρα καταγραφής και επεξεργασίας των βιομετρικών χαρακτηριστικών τους.Τέλος, το διαβατήριο, ή το ταξιδιωτικό έγγραφο δεν επιτρέπεται πρός τό παρόν, να περιέχει καμιά πληροφόρηση υπό μορφή αναγνώσιμη από μηχάνημα, εκτός αν προβλέπεται από το σχετικό κανονισμό, ή αναγράφεται στο έγγραφο, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία του κράτους-μέλους.
ΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ...
Οί συνεχιζόμενες απάτες σέ βάρος τών Ασφαλιστικών Ταμείων, καί τών ταμείων συντάξεως, ήταν ή πρώτη καί εύλογη αφορμή γιά τήν εισαγωγή καί στήν χώρα μας τών καρτών Υγείας πού σέ επόμενη φάση θά κυκλοφορήσουν, προκειμένου νά μπεί τέλος στήν όποια καταλήστευση τού Δημοσίου χρήματος.
Καί άν αυτό είναι τό "καλό νέο", υπάρχει δυστυχώς καί κάποια άλλη πλευρά ώστε εξ΄ αιτίας κάποιων καταχραστών καί βγάζοντας κυριολεκτικά "τά μάτια μας μόνοι μας", θά έλθει ή εποχή πού όλοι θά γευτούμε καί τά δυσάρεστα...
Η ηλεκτρονική αυτή κάρτα Υγείας θα έχει ένα μικροτσίπ με όλο το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς. Ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ που θα επισκέπτεται το γιατρό του θα δίνει την κάρτα υγείας αντί για το βιβλιάριό του και ο γιατρός θα μπορεί μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή του να ενημερώνεται για τις παθήσεις, τις εγχειρήσεις και τις επεμβάσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα ο ασθενής, που βρίσκεται μπροστά του.
Παρ΄ όλα αυτά καί μέ την ηλεκτρονική κάρτα υγείας δέν θά είναι πάντοτε σίγουρο ότι θά διασφαλίζεται το ιατρικό απόρρητο και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ασθενούς, παρ΄ όλο πού θα έχει κωδικό πρόσβασης που μόνο ο ίδιος ό ασθενής θα γνωρίζει και θα λέει στο γιατρό του...
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ...
Παραθέτουμε παρακάτω μία είδηση, πού δείχνει ότι τά πράγματα δέν τελειώνουν εδώ, ούτε στά διαβατήρια ούτε στίς κάρτες, αλλά στοχεύουν σέ κάτι περισσότερο...
Μέ τήν δικαιολογία ότι οί κάρτες, οί ταυτότητες, καί τά διαβατήρια χάνονται αλλά "τό χέρι ή, τό μέτωπό μας όχι..." προχώρησαν ήδη σέ δοκιμαστικές υποδόριες εμφυτεύσεις κωδικών ασφαλείας, καταβιβάζοντας τόν άνθρωπο - πρόσωπο σέ επίπεδο ζώου ή εμπορεύματος όπου μέχρι τώρα, ή μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται...
Ή τελευταία είδηση είναι αποκαλυπτική, καί επιβεβαιώνει γιά μιά ακόμη φορά τό όραμα τής Αποκαλύψεως τού Ιωάννη στήν Πάτμο, γιά τά επερχόμενα δεινά στήν ανθρωπότητα...
" ...καί ποιεί πάντας τούς μικρούς καί τούς μεγάλους, καί τούς πλουσίους καί τούς πτωχούς, καί τούς ελευθέρους καί τούς δούλους, ίνα δώσωσιν αυτοίς χάραγμα επί τής χειρός αυτών τής δεξιάς ή, επί τών μετώπων αυτών...καί ίνα μή τις δύνηται αγοράσαι ή πωλήσαι, εί μή ό έχων τό χάραγμα, τό όνομα τού θηρίου ή, τόν αριθμόν τού ονόματος αυτού... " καί ό αριθμός αυτού χξστ΄ (666) (Αποκάλ.κεφ.ΙΓ )
Sinsinati, USA
Δύο εργαζόμενοι σε Αμερικανική εταιρεία εξοπλισμού ασφαλείας δέχθηκαν να συμμετάσχουν στις δοκιμές ενός υποδερμικού τσιπ αναγνώρισης, το οποίο λειτουργεί σαν μαγνητική κάρτα για την είσοδο σε χώρους υψηλής ασφάλειας, ανακοίνωσε η εταιρεία.
Η εμφύτευση RFID (Αναγνωριστική Ετικέτα Ραδιοσυχνοτήτων) στά χέρια των δύο υπαλλήλων της CityWatcher.com πιστεύεται ότι είναι η πρώτη περίπτωση χρήσης της τεχνολογίας σε χώρο εργασίας στις ΗΠΑ.
Προηγούμενο υπάρχει πάντως στο Μεξικό, όπου παρόμοια τσιπ εμφυτεύθηκαν σε
εργαζόμενους του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε ελεγχόμενους χώρους.
Ο Σον Νταρκς, διευθύνων σύμβουλος της CityWatcher.com, δήλωσε ότι εφοδιάστηκε και ο ίδιος με το τσιπ. «Δεν θα ζητούσα από άλλους να κάνουν ο,τιδήποτε δεν θα έκανα και εγώ. Κανείς από τους υπαλλήλους μου δεν αναγκάζεται να δεχθεί το τσιπ για να κρατήσει τη θέση του» διαβεβαίωσε. Διευκρίνισε επίσης ότι τα RFID δεν θα χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση του προσωπικού: «Είναι παθητικά τσιπ. Δεν εκπέμπουν κανενός είδους σήμα. Είναι το ίδιο πράγμα με τις κάρτες-κλεδιά» είπε. Η CityWatchers.com έχει συμβόλαιο με έξι αμερικανικές πολιτείες για την παρακολούθηση περιοχών υψηλής εγκληματικότητας με κάμερες, μέσω του Διαδικτύου. Οι εργαζόμενοι που φέρουν το τσιπ θα μπορούν να εισέρχονται στα δωμάτια όπου αποθηκεύονται τα δεδομένα, τοποθετώντας το χέρι τους κάτω από μια ειδική συσκευή αναγνώρισης.
Η τεχνολογία των RFID χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ κυρίως για την παρακολούθηση προϊόντων σε αποθήκες. Στην Ελλάδα, RFID τοποθετούνται υποχρεωτικά στα κατοικίδια, ώστε να μειωθούν τα αδέσποτα. Μετά τον κυκλώνα Κατρίνα, η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε επίσης σε ορισμένα νεκροτομεία, για να παρακολουθείται η μεταφορά πτωμάτων που δεν είχαν αναγνωριστεί.
news.in.gr, Associated Press