Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

ΣΘΕΝΑΡΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ.


Ισορροπώντας πάνω σε τεντωμένο σχοινί, οι δύο Προκαθήμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, απέφυγαν να συζητήσουν τα φλέγοντα ζητήματα που επί χρόνια προκαλούν τριγμούς στις μεταξύ τους σχέσεις, όπως είναι το Εσθονικό και το Ουκρανικό.
Μίλησαν μόνον για τα περιφερειακά θέματα, όπως η αντιμετώπιση των ποιμαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες Ρώσοι που ζουν στη Μικρά Ασία και ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττάλειας.
Και με το συλλείτουργο που τέλεσαν το πρωί της Κυριακής στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου απέστειλαν μήνυμα ενότητας και συναλληλίας.
«Δεν σας υποδέχθημεν σήμερον εις το μαρτυρικόν, αλλά πάντοτε φωτεινόν Φανάριον, του οποίου η καθημερινή “επισύστασις” είναι η “μέριμνα όλων των Εκκλησιών”, ως ξένον, έστω ως φίλον ιδιαιτέρως αγαπητόν, αλλά σας υποδέχθημεν κυριολεκτικώς ως οστούν εκ των οστέων ημών και σάρκα εκ της σαρκός ημών» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, υποδεχόμενος το μεσημέρι του Σαββάτου τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών στο Φανάρι.


H διαμάχη και το παρασκήνιο που κρύβουν τα ΜΜΕ από της συναντήσεις των δύο ηγετών της ορθοδοξίας, κρύβει την προδοτική στάση του πατριαρχείου στην επιμονή του ζητήματος για την ψευδοένωση και κατά τα άλλα αιρετική 'κοινωνία' με τους παπικούς. Η Μόσχα είναι το κυρίως εμπόδιο σε θρησκευτικό αλλά και πολιτισμικό επίπεδο κάθε εκσυγχρονισμού, που αποτινάσει οποιαδήποτε διαστρέβλωση της αλήθειας, αποτρέποντας κάθε ζημία από το ορθόδοξο πλήρωμα της.