Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

Υποκινούμενοι από σιωνιστικά στελέχη οι βανδαλισμοί στην Ελλάδα και όχι μονό.Η πυραμίδα της πρακτορικής αυτής πράξης τόσο μεγάλη , ώστε να συλλαμβάνουν κάθε φορά, κάποιους άμοιρους και ταλαίπωρους.
Βιέννη - Το Πατριαρχείο Μόσχας επισήμαινε πως ο αριθμός των πράξεων βανδαλισμού εναντίον θρησκευτικών ναών - χώρων στην Ευρώπη έχει αυξηθεί κατά πολύ, επίσης έχει ζητήσει επανειλημμένα να ληφθούν ειδικά μέτρα για να σταματήσουν αυτές οι πράξεις βίας.
«Οι πράξεις βανδαλισμού κατά των Ορθοδόξων Εκκλησιών, μουσουλμανικών τεμενών, συναγωγών και κοιμητηρίων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια. Θεωρείται ότι αυτές οι πράξεις βανδαλισμού δεν έχουν κίνητρα που μπορούν να κατανοηθούν και ότι σχετίζονται με οικονομικά προβλήματα και ατίθαση συμπεριφορά» δήλωσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Βσέβολοντ Τσάπλιν, Επικεφαλής για τις σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας του Πατριαρχείου Μόσχας.
«Οι προφανείς κοινωνικοί λόγοι» βρίσκονται επίσης πίσω από αυτές τις ενέργειες, τόνισε ο π. Βσέβολοντ στην συνεδρίαση του (Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη) που πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες στη Βιέννη.«Σίγουρα, όχι τελευταίο ανάμεσα τους είναι και η ανάπτυξη – διαμόρφωση των νεανικών υποκουλτούρων οι οποίες αναπαράγουν – διαδίδουν μια υπερβολικά αρνητική συμπεριφορά απέναντι στη ζωή και τις ηθικές αξίες, την ιδέα της ανουσιότητας της ύπαρξης καθώς και την τάση αυτοκτονίας» συνέχισε ο π. Βσέβολοντ Τσάλπιν.
Η συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη εξέτασε νόμους σχετικά με τις θρησκείες, δραστηριότητες των θρησκευτικών οργανώσεων, παρουσία γνώσης για τις θρησκείες στον εκπαιδευτικό τομέα, το νομικό καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων σε διάφορες χώρες καθώς και άλλα παρόμοια ζητήματα. Να αναφερθεί πως στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος κυβερνητικοί αξιωματούχοι, διπλωμάτες από δεκάδες κράτη – μέλη του OSCE καθώς και μέλη θρησκευτικών κοινοτήτων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Τέλος να σημειωθεί, πως είναι η πρώτη φορά που στις συνεδριάσεις αυτές, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν θρησκευτικούς ναούς και άλλα θρησκευτικά μνημεία.