Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Η ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ


Προφανώς το πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως εκτελεί υπάκουα τις εντολές που πηγάζουν απο το εβραϊκό κατεστημένο και καταλήγουν στις χώρες εργαλεία υπηρετώντας οικουμενιστικά σχέδια και μεθοδεύσεις πανθρησκειών.Κανένας Ελληνας ορθόδοξος πολίτης δεν ασχολείται με το θέμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης, διότι υπάρχουν ποιό μείζονα προβλήματα, επίκαιρα και με περισσότερο εθνικό χαρακτήρα. Την πασιφανείς παγίδα της σχολής ο ελληνικός λαός την εχει συνειδητοποίηση εγκαίρως, χωρίς να θέλει να δώσει περισσότερα στους ήδη ευνοημένους μουσουλμάνους της Θράκης.Το σύνθημα είναι ένα, μας χρωστούν και δεν χρωστάμε σε κανέναν !

Ο κ. Μπαγίς κατηγόρησε «ένα μικρό κράτος, ένα ηλιόλουστο νησί», δηλαδή την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία, πρόσθεσε, παρότι δεν έχει ενεργειακό πρόβλημα θέτει σε κίνδυνο τα συμφέρονταν 500 εκ. Ευρωπαίων, ασκώντας βέτο επί του ανοίγματος του τουρκικού ενταξιακού κεφαλαίου για την ενέργεια.Σε ερώτηση, εάν η Τουρκία θα ανοίξει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ο Τούρκος Υπουργός επισήμανε ότι οι «ανάγκες» των Ελλήνων της Τουρκίας συζητούνται μαζί τους και επιχειρείται η εξεύρεση νομικής φόρμουλας με βάση το τουρκικό Σύνταγμα. Και επί τούτου, πρόσθεσε, ότι ταυτόχρονα με το θέμα της Χάλκης υπάρχει το θέμα των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης όπου η Ελλάδα, κατά την έκφρασή του, «πρέπει να σεβαστεί τα δικαιώματά τους».
Και όπως κατέληξε, τα δυο ζητήματα θα πρέπει να επιλυθούν ταυτόχρονα. Ενοχλημένη η Άγκυρα κατηγορεί την Κυβέρνηση για βέτο επί του κεφαλαίου της ενέργειαςΝέα επίθεση επί ευρωπαϊκού εδάφους δέχθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία, με διπλωματικό μεν αλλά με σαφή τρόπο, από τον επικεφαλής των τουρκικών ενταξιακών διαδικασιών με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς. Ο κ. Μπαγίς κατηγόρησε «ένα μικρό κράτος, ένα ηλιόλουστο νησί», δηλαδή την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία, πρόσθεσε, παρότι δεν έχει ενεργειακό πρόβλημα θέτει σε κίνδυνο τα συμφέρονταν 500 εκ. Ευρωπαίων, ασκώντας βέτο επί του ανοίγματος του τουρκικού ενταξιακού κεφαλαίου για την ενέργεια.