Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ



Το Συμβούλιο της Ευρώπης θεωρεί τη βλασφημία εκδήλωση της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου,
που δεν σχετίζεται με τις παράνομες πράξεις.
Στην έκθεση που εξέδωσε πρόσφατα η Επιτροπή της Βενετίας, το συμβουλευτικό όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης για το συνταγματικό δίκαιο, δικαιολογεί την ύπαρξη διαφορών μεταξύ βλασφημίας και προσβολής θρησκευτικών συναισθημάτων.
Ταυτόχρονα, οι εμπειρογνώμονες επεσήμαναν ότι το μίσος και η εχθρότητα για θρησκευτικούς λόγους, σε αντίθεση με τη βλασφημία πρέπει να θεωρούνται έγκλημα, όπως εγκρίθηκε νομικά στις περισσότερες χώρες από τα 56 μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν νόμοι κατά της βλασφημίας, αλλά στην πράξη χρησιμοποιούνται πολύ σπάνια.Τέλος να αναφερθεί, πως σε πολλά ισλαμικά κράτη η βλασφημία θεωρείται έγκλημα, για το οποίο ορίζεται η θανατική ποινή.

Aυτές είναι οι απόψεις των συμβουλίων της Ευρώπης, όπου και αρκετοί κληρικοί συναναστρέφονται με τέτοιου τύπου συνεργασίες. Συνεργασίες όπου καταλήγουν σε διατριβές κληρικών και νεοπεποχίτικων χαρακτήρων καταστρέφοντας την κληρονομιά των Αγίων Πατέρων της ορθοδοξίας.
Προσπαθείτε με τα πρόσφατα ευρωπαϊκά συμβούλια να βρείτε τι; τα προβλήματα της αληθινής ορθοδοξίας, ή μήπως δημιουργείται άθελα σας την σύγχρονη άλωση της μέσα από τις ύπουλες και πονηρές επιρροές του Βατικανό;