Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Η ΑΓΚΥΡΑ ΤΕΝΤΩΝΕΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ


Μέχρι και την πτήση των πυροσβεστικών αεροσκαφών που την περασμένη τετάρτη επιχειρούσαν στη Σάμο έφτασαν στο σημείο να αμφισβητήσουν οι Τούρκοι!Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του «Εθνους», κατά τη διάρκεια της πτήσης των δύο CL-215 που επιχειρούσαν στη Σάμο υπήρξε φραστική... παρενόχληση από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία!Μέσω ασυρμάτου ακούστηκαν οι Τούρκοι αξιωματικοί να χαρακτηρίζουν «τουρκικό χώρο» την περιοχή που πετούσαν τα ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη!!Η νέα αυτή τουρκική πρόκληση εντάσσεται στο κλίμα όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων που καλλιεργεί συστηματικά το τελευταίο χρονικό διάστημα το στρατιωτικό κατεστημένο της Αγκυρας. Συγκεκριμένα είχε προηγηθεί:Η αμφισβήτηση της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης από ελληνικά μέσα στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων με επίκεντρο το Φαρμακονήσι!Η συνεχιζόμενη χαμηλή πτήση των τουρκικών μαχητικών πάνω από τα κατοικημένα νησιά (Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι).
Η παρουσία και εμπλοκή τουρκικών μαχητικών σε δεσμευμένες περιοχές που διεξάγονται ελληνικά αεροναυτικά γυμνάσια.Η εμφάνιση στις 6 Ιουνίου τουρκικής κανονιοφόρου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κέας και Εύβοιας ενώ ξεκινούσε η ελληνική άσκηση «Καταιγίδα», όπως αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα». Σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου, ολοένα και περισσότερο γίνεται σαφές ότι η Τουρκία με τη σκληρή στάση που τηρεί το τελευταίο πεντάμηνο επιχειρεί να καταδείξει στη διεθνή κοινότητα ότι έχει ουσιαστικό λόγο και παρουσία σε ολόκληρο το Αρχιπέλαγος!Δίαυλος .
Παρ' όλα αυτά η ελληνική στρατιωτική διπλωματία υπό την καθοδήγηση του ΥΠΕΞ συνεχίζει να διατηρεί ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με τους Τούρκους στρατηγούς, οι οποίοι συνηθίζουν άλλα να λένε και άλλα να πράττουν...Είναι αξιοσημείωτο δε ότι δύο μόλις εικοσιτετράωρα μετά την αμφισβήτηση της επιχείρησης που εκτελούσαν την περασμένη Τετάρτη τα ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη στη Σάμο, ο Β. Μεϊμαράκης έσπευδε στις Βρυξέλλες να εγκρίνει τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, άρα και την εκ περιτροπής ανάληψη της διοίκησης του Συμμαχικού Στρατηγείου της Λάρισας από Τούρκο πτέραρχο!!!