Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Αντίθετα με την Ελλάδα η Ρωσία έχει μάθει από τα λάθη της και αναγεννιέται μέσα από τα ερείπια που άφησε ο κουμμουνισμός, το κλασικό εργαλείο του Σιωνισμού.

Ο π.Βλαντιμίρ διδάσκει τα παιδία Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και την επιστροφή της Ορθοδοξίας στην δημόσια ζωή της Ρωσίας, πολλές τοποθεσίες της Ρωσίας θεσπίζουν όλο και πιο πολύ ότι για να λάβουν κατάλληλη εκπαίδευση τα δημόσια σχολεία, τα παιδία πρέπει να μουσκευτούν με τους τρόπους της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.Αυτό συμπεριλαμβάνει την εκμάθηση των παραδόσεων της Εκκλησίας, αλλά και τον ρόλο που είχε η Εκκλησία στην ιστορία. Το νέο αυτό πρόγραμμα διδασκαλίας απεικονίζει την συνεχή προσπάθεια του Ρωσικού Έθνους, να δείξει τη σημαίνει η Ορθοδοξία μετά τα υπολείμματα του Κουμμουνιστικού κράτους.Οι αντίθετοι μ΄ αυτό το νόμο δηλώνουν πως « Η ρωσική ορθόδοξη ηγεσία αποδυναμώνει το συνταγματικό χωρισμό της εκκλησίας και του κράτους με το προσυλητισμό στα δημόσια σχολεία».Η Ρωσική Εκκλησία όμως απαντάει πως οι κατηγορίες αυτές είναι αβάσιμες, και ότι η διδασκαλία δεν είναι απόλυτα Θρησκευτική αλλά Πολιτιστική.Μερικές περιοχές έχουν αποδεχτεί τον Θρησκευτικό τρόπο διδασκαλίας, και άλλες έχουν το δικαίωμα οι γονείς να αποκρίνουν τα παιδιά την ώρα της θρησκευτικής διδασκαλίας κάτι που γίνεται σπάνια.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν δέχθηκε επίθεση από ομάδα επιστημόνων για τον θρησκευτικό τρόπο διδασκαλίας των παιδίων, όμως ο κ. Πούτιν έχει φωτογραφηθεί πολλές φορές από δημοσιογράφους να φορά τον Σταυρό του αλλά και να παρευρίσκεται σε Θείες Λειτουργίες και να επισκέπτεται το Άγιο Όρος.Ο κ. Πούτιν έδειξε από την αρχή που ανήκει και έτσι δήλωσε πως «οι επιθέσεις αυτές πρέπει να απομονωθούν», και άφησε αυτό το ζήτημα στο περιθώριο.Μην ξεχνάμε πως η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία κατά την διάρκεια της αυτοκρατορικής Ρωσίας, χειρίστηκε την τεράστια επιρροή της ως επίσημη θρησκεία, και ουσιαστικά όλα τα παιδιά πήραν μια ρωσική ορθόδοξη σειρά μαθημάτων γνωστή ως νόμος του Θεού.