Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Σκάνδαλο δημιουργείται στο Άγιο Όρος με την νέα Μονή Εσφιγμένου αναγνωρισμένη από τον Αιρεσιάρχη και προδότη των επτά οικουμενικών συνόδων π. Βαρθολομαίο. Σε ανάγνωση ηλεκτρονικών εκκλησιαστικών εφημερίδων διαπιστώνουμε ότι από την νέα και πλασματική αυτή Μονή διακηρύσσονται και επιστολές με ψευδή και ανυπόστατα στοιχεία κατηγορώντας θρασύτητα και με μένος την πραγματική εδώ και αιώνων Μονή Εσφιγμένου με τον Καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο.
Το ellinonea.blogspot.com με προσωπική του διαπίστωση σας ενημερώνει ότι η πολιορκία της Μονής Εσφιγμένου συνεχίζεται αδιαλείπτως και με εξαντλητικές για τους μοναχούς μεθόδους ,οι όποιες αποφάσεις παίρνονται φυσικά από το φανάρι.
Αιτία της όλης κατάστασης, η αντίσταση των μονάχων της Εσφιγμένου να συμφωνήσουν με τις επιλογές του οικουμενικού πατριαρχείου για ένωση της ορθόδοξης εκκλησίας με τους καθολικούς. Η συγκεκριμένη κόντρα ξεκίνησε λίγο πριν το 1975 και συνεχίζει αμείωτα μέχρι σήμερα, με πρωτοφανή μίσος για τα ορθόδοξα δεδομένα
. Σε 107 μοναχούς δεν παράσχετε καμία νόμιμη ιατρική επίσκεψη ενώ παράλληλα απαγορεύουν και τις στοιχειώδεις προμήθειες περί τροφίμων, πρώτων αναγκών και οτιδήποτε χρειάζεται μία μονή για την διαβίωση της.
Ας μην ξεχνάμε ότι η μονή είναι αυτοσυντήρητη χωρίς την αποδοχή ευρωπαϊκών πακέτων όπως διέπραξαν άλλες μονές και με ένα συνεχή αγώνα επιβιώσεις των μονάχων που μπορεί να διαπιστωθεί από οποιονδήποτε επισκέπτη. Στα αντίποινα του οικουμενικού πατριαρχείου περιλαμβάνονται και κατασχέσεις των αλιευτικών τους σκαφών καθώς και κάποιον γεωργικών μηχανημάτων .
Η άρνηση των Εσφιγμενιτών για την παρουσία των καθολικών σε συμπροσευχές αλλά και οποιανδήποτε άλλης θρησκευτικής συνεργασίας βρίσκει αντίκρισμα στον καταστατικό χάρτη του Αγίου Όρους και σε κάθε ορθόδοξο κανόνα που διατυπώθηκε από τους Αγίους της Εκκλησίας μας.
Το πατριαρχείο το οποίο διαφημίζεται για την αγάπη αλλά και την θρησκευτική ελευθερία, σε αυτή την περίπτωση ξεσκεπάζεται και δείχνει πραγματικά τις προθέσεις τις οι οποίες δεν διαπράχτηκαν στο Άγιο Όρος ούτε στις κακουχίες και τις πολιορκίες του παρελθόντος.
Τόση είναι η επιρροή αλλά και υπεροχή της σιωνιστικής διάβρωσης που επηρεάζει πατριαρχεία την εκκλησία της Ελλάδος και φυσικά όλα τα πολιτικά πρόσωπα της χώρας μας. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το πατριαρχείο Κων/πόλεως ότι ένα μεγάλο πλήθος λαού με νέο και παλαιό ημερολόγιο βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Αρχιμανδρίτου Μεθοδίου και ολόκληρης της Μονής Εσφιγμένου ,ενώ οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον της θα είναι η δυσφήμιση αλλά και οι πραγματικές αιρετικές σας προθέσεις.