Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ



Ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου άσκησε η εισαγγελία εφετών για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Οι διώξεις, που αφορούν σε μη πολιτικά πρόσωπα, αναμένεται να προσωποποιηθούν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.
Οι ποινικές διώξεις αφορούν σε έξι κακουργήματα, αυτά της απιστίας προς την υπηρεσία, της απάτης από κοινού, της ψευδούς βεβαίωσης, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, καθώς και της ηθικής αυτουργίας και άμεσης συνέργιας στα παραπάνω κακουργήματα.
Επίσης, αφορούν τα πλημμελήματα της παράβασης καθήκοντος, της παράνομης μεταβίβασης μνημείου και παράβαση του νόμου περί κτισμάτων.
Οι διώξεις, που δεν είναι ακόμη προσωποποιημένες, αφορούν σε 29 εμπλεκομένους στην υπόθεση. Υπήρξαν και 33 απαλλαγές.
h2.relnews { font-size:11px; font-weight:bold; margin:0; padding:0; text-transform:uppercase; border-bottom: solid 1px e2e2e2; padding-bottom: 2px; margin-bottom: 2px; }

Η διαχρονική απάντηση του ellinonea.blogspot.com στους Βατοπεδινούς .....
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΦΥΛΛΑΔΙΟΥΙ.Μ. ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ
Αυτές τις ημέρες η ΙΜ Βατοπαιδίου Αγίου Όρους εξήγγειλε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για να μπορέσει να αντικρούσει όλες αυτές τις λασπολογίες που έχουν ειπωθεί εδώ και μήνες.Από την μεριά μας μελετώντας το φυλλάδιο, διαπιστώσαμε ότι δεν καλυπτόμαστε πνευματικά και Ορθόδοξα από την απολογία που έχετε διατυπώσει σε αυτό. Θα μπορούσαμε αν σκεφτόμασταν εθνικά να σας υπερασπιστούμε απέναντι στους δυσοίωνους εχθρούς που καραδοκούν, όμως δε το πράττουμε διότι οι μέρες είναι ‘σκοτεινές’, ο κόσμος έχει την ανάγκη να μάθει την αλήθεια.
Στο ενημερωτικό σας φυλλάδιο δεν ταπεινωθήκατε όπως συνηθίζεται να κάνει ένας μοναχός μετά από ένα παράπτωμα, αλλά δικαιολογηθήκατε ‘βάζοντας’ τον Ορθόδοξο κλήρο και λαό ακόμα μια φορά στην αμφιβολία και μερικούς ποιο βαθιά στην Απιστία. Δεν υπάρχει χρόνος για ‘κουκούλωμα’, πρέπει από τώρα να φέρεται τον Ελληνικό λαό στην Ορθοδοξία, κοντά στον Χριστό και να κερδίσετε το χαμένο έδαφος της ψυχής των πιστών!Για να αποδείξουμε τα παραπάνω λεγόμενα μας, σας απαντάμε όσο μπορούμε βήμα βήμα στο ενημερωτικό φυλλάδιο σας.Χωρίς να το θέλουμε και απρόβλεπτα γίναμε αφορμή σκανδαλισμού. Δέν γνωρίζατε διακινώντας αυτό τον πακτωλό χρήματος και μόνο , ότι απομακρύνεται τον κόσμο από εσάς; Άσχετα για ποιο λόγο το διακινείτε ,δεν συντρέχουν τα λόγια του Ευαγγελίου, με τις δικιές σας καταθέσεις. Έπρεπε παρελθοντικά να το είχατε καταλάβει ,προφανώς το χρήμα έβαλε φραγμό στα μάτια της ψυχής σας.
Ιστορίκη Αναδρομη Μονής Βατοπαιδίου. Χρησιμοποιείται την Ιστορία σαν ασπίδα στις πράξεις σας. Αμαυρώνεται με αυτό τον τρόπο την Μεγαλοπρεπή εικόνα του Αγίου Ορούς επιδυκνειωντας τί ; πως ήταν το παρελθόν και πως το παρών ;Προσπάθεια ανασύστασης της Μονής. Αναφέρεστε με λεπτομέρεια που δαπανούνται τα χρήματα σας .Δέν αντιλαμβάνεται ο Ορθόδοξος λαός τις πολυτέλειες που έχετε οικοδομήσει εντός της Μονής. Οι περισσότεροι επισκέπτες πιστοί, στο παρελθόν έμειναν άναυδη με τις οικοδομικές κατασκευές εργοταξίου σας, χάνοντας το πνευματικό νόημα της επίσκεψης. Σκανδαλίζατε, Αποπροσανατολίζατε!Οι περιβόητες σουίτες της μονής, ήταν το κύριο θέμα των πιστών και όχι τα ιερά κειμήλια. Σαν Ηγούμενος προβληματίζεται και τα ίδια σας τα παιδιά, τους Μοναχούς ακούγοντας για εκατομμύρια ευρώ.
Τα φιλανθρωπικά σας έργα όπως αναφέρεται δεν φαίνονται, δεν προβληματίζεται έστω τον άπιστο.Η Μονή δεν έχει καμία συμμετοχή σε παράνομη συναλλαγή. Εμείς σας πιστεύουμε, εξηγήστε και στους υπόλοιπους τις φιλικές σχέσεις σας με τους πολιτικούς που υπάγονται ακόμα και στην Μασονία, εξυπηρετώντας Σιωνιστικά σχέδια κατά του Έθνους.Ποια είναι η υποστήριξη σας ακόμα και σε ζητήματα μείζονος σημασίας όπως το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ;
Το πάγωμα λογαριασμών σας. Εσείς γνωρίζεται τους άδικους λόγους αποκλεισμού της ΙΜ Εσφιγμένου ; Τι κάνατε γι’αυτό ;Τέλος για το λόγο που αναφέρεται ότι η Μονή Βατοπαιδίου είναι Δημόσια και όχι ιδιωτική, τότε πρέπει να δείξετε μεγαλύτερο χρέος και σεβασμό απέναντι στον Ελληνικό Ορθόδοξο λαό.Κλείνοντας, το ενημερωτικό σας φυλλάδιο είναι γεμάτο με λέξεις που απέχουν πολύ από τον ορθό τρόπο ζωής μοναχών, στο αξιοθαύμαστο περιβόλι της Παναγίας...