Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΡΙΒΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

το τείχος των δακρύων.
Η πυραμίδα του Πρωτείου δεν είναι το Βατικανό, αλλά φυσικά ο Σιωνισμός = θρησκεία.

Μια διατριβή που θα συζητηθεί πολύ! Όχι μόνο στους Ορθοδόξους κύκλους, αλλά κυρίως στους Ρωμαιοκαθολικούς.
Πρόκειται για την διδακτορική διατριβή του Μ. Αρχιδιακόνου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μαξίμου, ο οποίος έλαβε επίσημα το δίπλωμα της ανακηρύξεώς του σε διδάκτορα της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, όπου υποστήριξε την διατριβή του με θέμα: «Το Πρωτείο στην Εκκλησία - Από την Α’ Βατικανή στην Β’ Βατικανή Σύνοδο: Μια Ελληνορθόδοξη προσέγγιση» (Primacy in the Church - From Vatican I to Vatican II: A Greek Orthodox Perspective).Η διδακτορική διατριβή απέσπασε τις ευμενείς κρίσεις των εξεταστών καθηγητών Μητροπολίτου Διοκλείας κ. Καλλίστου Ware και της Ελλογιμ. Δρος G. Simmonds, οι οποίοι τόνισαν ότι το διδακτορικό θα συμβάλει στην επιστήμη της θεολογίας και παρότρυναν τον Μ. Αρχιδιάκονο να το εκδώσει.
Ο Καρδινάλιος Βάλτερ Κάσπερ, ο οποίος έλαβε την διατριβήν του Αρχιδιακόνου Μαξίμου, συνεχάρη τον νέο διδάκτορα, επισημαίνοντας ότι οι άριστες σπουδές του Αρχιδιακόνου παρήγαγαν μια ενδιαφέρουσα και πολύτιμη διατριβή, η οποία υπογραμμίζει πτυχές άγνωστες στους Ρωμαιοκαθολικούς Θεολόγους και πιθανόν σε κάποιους Ορθοδόξους και θα συμβάλει στον διεξαγόμενο διάλογο μεταξύ της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Σημειώνει, επίσης, σε σχετική επιστολή του προς τον Μ. Αρχιδιάκονο, ότι είναι πολύ ευγνώμων, διότι η διατριβή παρέχει πλούσια γνώση στην θεολογική επιδίωξή μας.


Άκουσον άκουσον, οι Ορθόδοξοι ιερωμένοι του πατριαρχείου Κων/πόλεως, προσπαθούν με ενέργειες πάσης φύσεως να καλύψουν τα μέγα αμαρτήματα του Βατικανού όπου ένα από αυτά είναι και το λεγόμενο πρωτείων.
Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία εξακολουθεί εδώ και αιώνες να θεωρείται και να εξαναγκάζει τις απανταχού Ορθόδοξες εκκλησίες, σε υποταγή της μίας αληθινής εκκλησίας του Χριστού την παναίρεση του καθολικισμού.
Για το λόγο ότι πολλές από τις εκκλησιές Ορθοδόξων κρατών επιφέρουν σθεναρά αντίσταση (Ρωσίας, Σερβίας, Ρουμανίας και πατριαρχείο Ιεροσολύμων) στη προσέγγιση του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου με την δυτική εκκλησία, ένα βρωμερό σχέδιο τίθεται σε λειτουργία .Διδακτορικές Διατριβές Σιωνιστικού και οικουμενικοτάτου χαρακτήρα διαβιβάζονται σε ορθόδοξες εκκλησίες για την ανατροπή του αρνητικού πνεύματος που επικρατεί, αντιτιθέμενες σε κάθε πατερική πράξη που έχει διατυπωθεί στην πάροδο των οικουμενικών συνόδων. Με λίγα λόγια, μέσω της διατριβής των εκσυγχρονιστών της Ορθοδοξίας ,ανατρέπεται η μέχρι στιγμής άποψη των κανόνων της εκκλησίας μας σε ότι αφόρα το Πρωτείων του Πάπα. "Θεμέλιον άλλον ουδείς δύναται θείναι παρά τον κείμενον, ος έστι Ιησούς Χριστός" (Α΄Κορ.Γ΄ΙΙ). "εποικοδομηθέντες τω θεμελίω των αποστόλων και προφητών"."Τω θεμελίω" λέγει "των Αποστόλων" και ουχί του Πέτρου, καθώς παραφρονεί η Παπική Εκκλησία.
Δόγμα των Παπικών είναι "το μη πιστεύειν εις τον Πάπαν, ταυτόν εστί το μη πιστεύει εις τον Χριστό", ωσάν να ήταν ο Πάπας και ο Χριστός εν κατά την ουσία, δηλαδή θεοποιεί τον εαυτόν του. Ο Πάπας είναι κτίσμα, και επειδή ζητεί προνόμιο οπού το έχει μόνος ο Θεός, το να πιστεύουν εις αυτόν τα κτίσματα, είναι ιερόσυλος, και παντάπασι τυφλός, όταν θέλει να είναι ανώτερος των Συνόδων; όταν φαντάζεται πως είναι αναμάρτητος; τι άλλο όταν διδάσκει πως είναι μονάρχης των Εκκλησιών; παρά το ότι είναι Θεός; και διά τούτο με αναίσχυντων και άθεων απόφαση θέλει να προσκυνείται και να πιστεύεται ως Θεός; Τούτο τι άλλο είναι παρά φαντασία αθεΐας, τύφλωσης νους ειδωλολάτρου;