Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε.
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όπου συνεδρίαζε αυτές τις ημέρες στην Βαρσοβία, ενέκρινε στο Συνέδριο του ψήφισμα για την στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.
Το Συνέδριο παρακολούθησε ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Πρόεδρος της Συνέλευσης των Ορθόδοξων Επισκόπων της Γαλλίας , Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ζητά να αναγνωρίσει η Τουρκία τον Οικουμενικό χαρακτήρα του Πατριαρχείου και το ρόλο του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ως θρησκευτικού ηγέτη των 300 εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Επίσης στο κείμενο της Διακήρυξης που ψηφίστηκε στο Συνέδριο, που διεξήχθη στη Βαρσοβία, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, το ΕΛΚ ζητά από την Τουρκία να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Ακόμη να αναφερθεί πως το ΕΛΚ, ζήτησε από τις Τουρκικές Αρχές να θέσουν σε ισχύ την Δικαστική
απόφαση του Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που αφορούν ζητήματα τα οποία συνδέονται με τα ακίνητα, όπως το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου.
Τέλος στο Συνέδριο του ΕΛΚ σχετικά με το Πατριαρχείο, πέρασε απόφαση που αφορά την προστασία των Θρησκευτικών μειονοτήτων.

Μεσαιωνικές καταστάσεις βιώνει η ορθοδοξία και ιδιαίτερα το οικουμενικό πατριαρχείο τον 21ο αιώνα. Μιλάμε για ένταξη της Τουρκιάς στην Ε.Ε με αρκετούς πολιτικούς να συμφωνούν και άλλους τόσους θρησκευτικούς ηγέτες συμπεριλαμβανομένου και του Πατριάρχη να υποστηρίζει την ενοποίηση με την Ευρώπη. Με ποιες προοπτικές, την στιγμή που δεν αναγνωρίζουν την ορθόδοξη πίστη. Είναι αρκετός ο πληθυσμός στον ελλαδικό χώρο ο όποιος δεν γνωρίζει την συγκεκριμένη απόρριψη, για τους λόγους της σιωπής που επιβάλλουν τα σιωνοκρατούμενα ΜΜΕ σε συνδυασμό με την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος αλλά και τον εγκληματικό γεγονός της σιωπής του Πατριάρχη.
Με την επίσκεψη του ψευτοπλανητάρχη στην Κων/πολη καμία αναφορά δεν πραγματοποιήθηκε επί του θέματος, αλλά αντιθέτως επετεύχθητε με πονηρό και ύπουλο τρόπο και με πρόσχημα την θεολογική σχολή της Χάλκης, το πως θα δώσουμε και άλλα προνόμια στην ήδη ευνοημένη τουρκική μειονότητα της Θράκης.
Μέγα εγκληματικά πολιτικόθρησκευτικά σκάνδαλα τα οποία ευτυχώς προσωρινά μένουν στα χαρτιά με ένα κεκαλυμμένο προσωπείο το όποιο ίσως να ενεργοποιηθεί την κατάλληλη αιφνιδιαστική στιγμή μαζί με πολλά αλλά.
Όσο αφορά το υπουργείο εξωτερικών είναι απορίας άξιων, πως μπορεί να σχεδιάζει ανέγερση τζαμιών σε περιοχές της Αττικής όπως ψειρή και Σπάτα ενώ εκκρεμή αυτό το τεράστιο προσβλητικό ζήτημα της Ορθοδοξίας.