Κυριακή 5 Απριλίου 2009

ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Οι αδικίες της Κύπρου παραμένουν μέχρι και σήμερα σιωπηλές και κεκαλυμμένες, από τα διαβρωμένα ΜΜΕ.

Ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας ,
κ. Νικηφόρος προειδοποίησε ότι θα ηγηθεί προσωπικά κινητοποιήσεων των κατοίκων της απομακρυσμένης περιοχής Τηλλυρίας για παρεμπόδιση της διέλευσης Τουρκοκυπρίων από την περιοχή, αν δεν ανοίξει το οδόφραγμα στο Λιμνίτη.
Ο κ. Νικηφόρος ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει νέο κύκλο επαφών με τους ξένους πρέσβεις στη Λευκωσία, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία για να συγκατανεύσει στην εφαρμογή της συμφωνίας Χριστόφια-Ταλάτ για να ανοίξει το οδόφραγμα στην περιοχή.
Ο Μητροπολίτης Νικηφόρος δήλωσε ότι πέρσι είχε παρέμβει για να αποτρέψει δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων, αλλά φέτος το καλοκαίρι ο ίδιος ηγηθεί των κατοίκων για να κλείσουν τους δρόμους και να παρεμποδίσουν τη μετάβαση Τουρκοκυπρίων στο θύλακα Κοκκίνων, προκειμένου να παραστούν στις ετήσιες εκδηλώσεις για τις μάχες στην περιοχή, το 1966, σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση από την τουρκική πλευρά.
«Είμαστε νομιμόφρονες και δεν θέλουμε να προκαλούμε προβλήματα στην κυβέρνηση. Δεν μπορούμε όμως να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε την αδικία εις βάρος των κατοίκων της Τυλληρίας.
Δεν γίνεται οι Τούρκοι να δέχονται το άνοιγμα οδοφραγμάτων εκεί που τους συμφέρει και να μην δέχονται εκεί που δεν τους συμφέρει», είπε ο Μητροπολίτης.
Οι αδικίες της Κύπρου παραμένουν μέχρι και σήμερα σιωπηλές και κεκαλυμμένες, από τα διαβρωμένα ΜΜΕ. Η νομιμοφροσύνη είναι αυτή που μας έχει φέρει σε αμυντικό αδιέξοδο. Δεν πιστεύουμε ότι κανένας τούρκος σέβεται την στάση της Ελλάδος στις καθημερινές προκλήσεις, ίσα ίσα που αναπτερώνουμε το ηθικό των τούρκων με την στάση δειλίας που εφαρμόζουν οι διεφθαρμένη πολιτικοί. Αποτέλεσμα να δείχνουμε αδύναμοι να κρατήσουμε τα δικαιώματα μας, δίνοντας στους εχθρούς τις σκέψεις για διεκδικήσεις και φανταστικά σενάρια. Αλλάξτε στάση πριν είναι αργά, δείχνοντας την πραγματική γενναιότητα του Έλληνα.