Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΜΑΣΟΝΙΑ = ΘΡΗΣΚΕΙΑ


Η Μασονία ήταν ανέκαθεν ένα σύνολο οργανώσεων που συγκέντρωσε στους κόλπους του βασιλείς, πρωθυπουργούς, υπουργούς, τραπεζίτες, δικαστικούς, καθηγητές πανεπιστημίων, καλλιτέχνες, εμπόρους, δημοσιογράφους, επιστήμονες και άλλες προσωπικότητες. Πάντα προσείλκυε άτομα με φιλοδοξίες ή άλλες επιδιώξεις που διέθεταν μυστικοπάθεια και εκδήλωναν επιθυμία συμμετοχής σε μυστικές και απόκρυφες οργανώσεις με ένα και μόνο στόχο την παγκοσμιοποίηση και έλευση του Αντίχριστου. Μια γραμμή που ηγείτο ο σιωνισμός με κάθε κόστος.

Μασονική διδασκαλία και τελετουργίες.
Ο Μασονισμός περιλαμβάνει εντυπωσιακές τελετές οι οποίες διεγείρουν το μυστηριακό συναίσθημα και πείθουν τους οπαδούς για το αλάθητο των διδασκαλιών και το απόλυτο στη μέθοδο αναζήτησης της μυστηριακής αλήθειας, την οποία αποκαλούν «φως». Για τους υποψήφιους νεοεισερχόμενους Μασόνους υπάρχει ειδική τελετή υιοθεσίας και κυριαρχεί η Πυθαγόρεια εντολή, που είναι και κανόνας ζωής: "Βλέπε, Άκου, Σιώπα" (από τα λατινικά Audi, Vide, Tace), που καθιερώθηκε στα 1813 και ισχύει απαρέγκλιτα. Στη συνέχεια ακολουθεί ένα δείγμα συμβολικής διδασκαλίας με ερωτήσεις και απαντήσεις, που προέρχεται από μασονική κατήχηση Μασόνου, όπως φαίνεται στο παράδειγμα πιο κάτω (αναφορά του Wahreit Einigkeit): Ερώτηση: Τι οικοδομούν οι Ελεύθεροι Τέκτονες; Απάντηση: Aόρατον Ναόν, του οποίου το σύμβολο είναι ο Ναός του βασιλέα Σολομώντα.
Ερώτηση: Πώς ονομάζεται η διδασκαλία του τόπου της ανεγέρσεως του μυστικού αυτού οικοδομήματος; Απάντηση: Βασιλική Τέχνη, διότι διδάσκει τον άνθρωπο πώς να κυβερνά τον εαυτό του. Η μύηση των μελών έχει 33 στάδια ή βαθμούς και πολύ λίγοι φτάνουν στην κορυφή της πυραμίδας. Μερικοί τίτλοι που χρησιμοποιούνται είναι μαθητής εταίρος, διδάσκαλος, ύπατος, μέγας και γενικός επιθεωρητής. Κατά τη διάρκεια των διαφόρων σταδίων των μυήσεων γίνονται τελετές σε σκοτεινές αίθουσες με σύμβολα, βωμούς, λαμπάδες και θυμιάματα. Το νέο μέλος ορκίζεται μυστικότητα και αν καμία φορά αποχωρήσει από την οργάνωση απαγορεύεται αυστηρά να δώσει λεπτομέρειες για το τι έμαθε και έζησε στη Στοά. Η Μασονία μιμείται τα ειδωλολατρικά μυστήρια των αρχαίων ενώ χρησιμοποιεί και τελετές από την εκκλησία όπως το γάμο, την κηδεία, και τα εγκαίνια ναού. Η συμβολική και αλληγορική μέθοδος διδασκαλίας του Μασονισμού έχει καθαρά θρησκευτικό χαρακτήρα και κατάγεται από τους Αλεξανδρινούς χρόνους, όπως διακηρύσσουν οι θεωρητικοί αξιωματούχοι τους. Οι συμβολισμοί και οι αλληγορίες αποτελούν τη βάση του τεκτονικού συστήματος, παραδέχεται ο μασόνος Mackey: "Από την Αλεξανδρινή σχολή κατέχουμε το Γνωστικισμό και την Καββάλα και ιδίως το σύστημα του συμβολισμού και των αλληγοριών, που βρίσκεται στη βάση της τεκτονικής φιλοσοφίας".
Στους Πυθαγόρειους χρωστούν οι Τέκτονες δάσκαλοι την ουσία των δογμάτων και την εσωτερική μέθοδο μεταδόσεώς τους. Και υπογραμμίζει ο Μασόνος θεωρητικός δάσκαλος: «Ο Αριστόβουλος και ο Φίλων δίδαξαν στους Μασόνους ότι η πραγματική βάση κάθε θρησκευτικού και φιλοσοφικού δόγματος είναι αλληγορική. Δηλαδή, η μεν απλή, φραστική, επιφανειακή μορφή τους προορίζεται για τον απλό λαό (τους αμύητους και βέβηλους, κατά τη μασονική ορολογία), ενώ η εσωτεριστική ή "κεκρυμμένη έννοια" τους προορίζεται μόνον διά τους μύστας». Μύστες, κατά τον Τεκτονισμό, είναι προφανώς βέβαια οι γνωστοί θρησκειακοί ιδρυτές όπως ο Βούδας, ο Ζωροάστρης, ο Πυθαγόρας, ο Ορφεύς, ο Χριστός, ο Μωάμεθ αλλά και πολλοί διδάσκαλοι μυστικών και απόκρυφων ή θεοσοφικών θεωριών. Με βάση το εγκριμένο τυπικό της Στοάς τελείται μνημόσυνο μετά από το θάνατο κάποιου μέλους.