Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

ΣΜΙΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Τζαμιά ανοίγουν και εκκλησιαστικές σχολές κλείνουν
Η ακατανόητη και προκλητική αδιαφορία του κράτους αλλά και των τοπικών εκπροσώπων
της πολιτικής μας σκηνής που φέρουν επίσης τεράστιες ευθύνες, οδηγεί σε ένα μεγάλο δράμα, η μοίρα του οποίου ήταν δυστυχώς προδεγιαγεγραμμένη τα τελευταία 3 περίπου χρόνια:
Η Πατμιάδα του Γένους Εκκλησιαστική Σχολή οδηγείται σε οριστικό ‘λουκέτο’ μέσα στο προσεχές διάστημα. Η είδηση από το νησί της Αποκάλυψης δεν είναι καθόλου ευχάριστη και σηματοδοτεί το τέλος της μεγάλης πορείας μιας Σχολής που έγραψε –κυριολεκτικά- ιστορία από την ίδρυσή της.
Τα κτίρια της Πατμιάδας σχολής είναι οικοδομημένα λίγο πιό πάνω από το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης και κάτω από την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Η σχολή ιδρύθηκε το 1713 από τον Άγιο Μακάριο Καλογερά, που ήταν Πάτμιος, και είχε σπουδάσει στην Κωνσταντινούπολη φιλοσοφία και θεολογία.
Αυτό εννοούσαμε όταν λέγαμε σε παλιότερα ζητήματα-θέματα, σμίκρυνση της Ορθοδοξίας. Απαξιώνεται κάθε θεσμός όπως είναι και η συγκεκριμένη σχολή αποκόπτοντας κάτι σημαντικό από την παράδοση της ελληνικής, αλλά και εκκλησιαστικής κληρονομιάς. Tο κλείσιμο της σχολής φυσικά δεν ευθύνεται μόνο σε πολιτικούς ανθελληνικούς κύκλους αλλά σε αυτό συνδράμει και η παρασκηνιακή πλευρά τα εκκλησίας της Ελλάδος. Ιερωμένοι σε πόστα κλειδιά κατά καιρούς κάνουν τα στραβά μάτια η ενεργούν σκοπίμος ανεπαίσθητα σε πολλά ζητήματα, περί ομοφυλοφιλίας, εκτρώσεων, θρησκευτικών βιβλίων και άλλων τέτοιων εχθρικών βολών που χτυπούν κατά καιρούς την Ελλάδα.
Το αξιοπερίεργο είναι πως μπορούσαν από το 1713 και έπειτα με τρομερές δυσκολίες και κακουχίες να κρατήσουν την σχολή ανοιχτή και εν καιρό ειρήνης με μια τεράστια περιουσία της εκκλησίας της Ελλάδος να φαίνονται όλα δύσκολα.
Μην ξεχνάτε και τις χρηματοδοτήσεις που παίρνουν τα τζαμιά της Θράκης και άλλον ελληνικών περιοχών από τα ελληνικά υπουργεία. Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της ελληνικής εκκλησίας;
Η σιωπή των αμνών συνεχίζεται…………