Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΠΡΟΘΑΛΑΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

Οι πράξεις σας προσβάλουν ιερούς κανόνες της ορθόδοξης πίστης.
Ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος εξελέγη πρόσφατα πρόεδρος του νεοσύστατου Συμβουλίου των Θρησκειών στο δήμο Φρανκφούρτης.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε «ΝΒ», πρόκειται για Έλληνα της δεύτερης γενιάς, που έχει και τη γερμανική υπηκοότητα, ο οποίος πέρασε από προτεσταντικό νηπιαγωγείο, ελλαδικό σχολείο και γερμανικό πανεπιστήμιο και βίωσε, τόσο την ελληνική, όσο και τη γερμανική πραγματικότητα.Ο Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος γεννήθηκε το 1970, κοντά στη Στουτγάρδη, από γονείς μετανάστες. Παλινόστησε στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε και κατόπιν επέστρεψε για μεταπτυχιακές σπουδές στη Φρανκφούρτη, την 3η οικονομικά πιο εύρωστη πόλη της Γερμανίας, στην οποία διαβιούν 169 εθνικότητες και λειτουργούν περισσότερες από 120 θρησκευτικές κοινότητες.
Στη Φρανκφούρτη, η οποία αποκαλείται και οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας, ο Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος συνδέθηκε στενά με την ορθόδοξη ενορία και αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο της ιεροσύνης.Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, εξελίχθηκε σε ιερέα με πολυπολιτισμική δραστηριότητα και κοινωνική καταξίωση.

Το παγκόσμιο συμβούλιο θρησκειών γέννημα θρέμμα των εβραίων και κυρίως των αρχιραββίνων είναι γεγονός. Γιάνα Μέτσγκερ το όνομα του αρχιραββίνου ενός έκτον ιδρυτών αυτής της νέας ιδεολογίας του οικουμενισμού. Το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο ΖΕ συνεκλήθη στην Στοκχόλμη της Σουηδίας το 1925 με το όνομα < συνέδριο επί της χριστιανικής πολιτικής των οικονομικών και πολιτικονομίας > (ΚΟΠΕΚ) με αρχηγό της Ορθοδοξίας τον πατριάρχη Αθηναγόρα. Ήταν το πρότυπο συνέδριο μετά από μια ακολουθία συνεδρίων έως σήμερα σε Αγγλία Αμερική και άλλες χώρες.
Ο σκοπός τέτοιων συνεδρίων είναι ο προθάλαμος και πρόδρομος της Νέας Παγκόσμιας Θρησκείας. Φυσικά είναι ένας από τους στόχους της παγκοσμιοποίησης που συζητήθηκε στο τελευταίο συνέδριο του Στρασβούργου μαζί με ένα παγκόσμιο νόμισμα ( όπου αρνήθηκε και η Ρωσία) συνοδευόμενο με μια ενιαία πολιτική της οικονομίας και γενικότερα μια παγκόσμια πολιτική που καταργεί κάθε τοπικοεθνικό χαρακτήρα που συμπεριλαμβάνει, θρησκεία, οικογένεια παράδοση, γλώσσα και σύνορα.
Τα συνέδρια αυτά περιστοιχίζονται από νέους ιερωμένους ηλικιακά, γαλουχημένους εύκολα στα νέα ειδωλολατρικά πρότυπα θεολογικών σχολών, εμπνευσμένα από διανοουμένους κυρίως καταγωγής Εβραίους. Ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας (σύμπτωση με τον πρωτεργάτη του) Ζηλιασκόπουλος είναι ο τέλειος μοχλός τέτοιων συνεδρίων, μορφωμένος με πρότυπα που ισοπεδώνουν τα λεγόμενα των αγίων πατέρων, κάθε μυστηριακής πράξης που ξεφεύγει από την ορθόδοξη παράδοση αλλά κυρίως προσβάλει θεσμούς και ιερούς κανόνες της Ορθοδοξίας.
Με το πρόσχημα της αγάπης πολλοί είναι αυτοί που θα ξεγελαστούν ξεχνώντας τι εστί ορθόδοξη πίστη.