Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ME ΡΩΣΙΑ



ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΟΞΟ
Σε παραδοσιακό δείπνο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Μόσχα προς τιμήν της Κυριακής της Ορθοδοξίας, παρακάθισε χθες ο Πατριάρχης Μόσχας
και πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλος Α΄.
Στην υποδοχή συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Καλούγκα και Μπόροφσκ κ. Κλήμης, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο Αρχιεπίσκοπος Ίστρα κ. Αρσένιος, ο Αρχιεπίσκοπος Ορέχοβο κ. Αλέξιος, ο Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Μόσχα Επίσκοπος Κυρήνης κ. Αθανάσιος, ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Επίσκοπος Εγκοριεύσκι κ. Μάρκος καθώς και άλλοι Αρχιερείς και κληρικοί της Ρωσικής Εκκλησίας.
Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις σχέσεις Ρωσικής και Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε ότι "Και στο παρελθόν, αλλά και τώρα οι εκκλησίες μας ήταν πάντοτε μαζί, για την από κοινού αντιμετώπιση των διαφόρων δυσκολιών. Τα τελευταία 20 χρόνια όμως, οι σχέσεις μας έχουν μια αξιόλογη ανάπτυξη".
Επίσης ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξέφρασε την πρόθεση του να επισκεφθεί την Ελλάδα και να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, με τους Έλληνες Αρχιερείς καθώς και με τον ευσεβή λαό της Ελλάδος, για την περαιτέρω ανάπτυξη των καλών διμερών σχέσεων.
Ακόμη ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος υπογράμμισε ότι "ιδιαίτερα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης οι ορθόδοξοι λαοί, οι οποίοι έχουν κοινή πολιτιστική και πνευματική βάση, πρέπει να αναπτύξουν πιο στενές σχέσεις".
Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, διαβεβαίωσε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί σύμφωνα με την παράδοση όλες τις Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, ακολουθώντας τη σειρά των Δίπτυχων, χαρακτηρίζοντας τις Εκκλησίες Ελλάδας και Ρωσίας "σύμβολο των κοινών πνευματικών και πολιτιστικών θεμελίων των λαών και των χωρών μας".


Aς μας πει κάποιος από την ελληνική πολιτική και θρησκευτική ηγεσία τους λόγους που ήταν αποκομμένη έως και σήμερα η αδελφή εκκλησία της Ρωσίας. Τι σκοπούς αποσκοπούσαν χρόνια απομάκρυνσης ώστε τα σιωνιστικά σχέδια να έχουν ελεύθερο πεδίο βολής ;
Μην ξεχνάτε τα διαβρωμένα ΜΜΕ πως προβάλουν ένα θέμα που αφόρα επισκέψεις του Πάπα σε Ορθόδοξα προπύργια και πως καταρρακώνουν οποιαδήποτε επαφή υπάρχει στο υπάρχον Ορθόδοξο τόξο. Ακόμα και αν υπάρχει θετική κίνηση από την Ρωσία όπως αναφέρει το δημοσίευμα, περιμένουμε με ανυπομονησία την κίνηση κλειδί της ελληνικής εκκλησίας, διότι οι σχέσεις ας μην γελιόμαστε θα μπορούσαν να έχουν την μορφή γροθιάς χτυπώντας οποιαδήποτε απειλή της Ορθόδοξης πορείας, ειδικά σε αιρετικές προτάσεις του αιρεσιάρχη Πάπα.