Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΒΑΛΛΕΣΤΕ


Τα προγραμματισμένα σκάνδαλα της εκκλησίας από κάποιους σας έχουν αφοπλίσει, ανασυγκροτηθείτε.
Την πολιτική Χριστόδουλου στο μάθημα των Θρησκευτικών ακολουθεί και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζητώντας επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλο να αποστείλει εγκύκλιο στα σχολεία περί της υποχρεωτικής διδασκαλίας του μαθήματος.
Στην ίδια επιστολή ο Αρχιεπίσκοπος ζητά επιπλέον να αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος και να διοριστούν επιπλέον θεολόγοι για τη διδασκαλία του.
Επίσης, προτείνει να αξιοποιούνται θεολόγοι για το θρησκευτικό τουρισμό και να αξιοποιηθούν για την ξενάγηση στα μουσεία και τις εκθέσεις βυζαντινών ή μεταβυζαντινών κειμηλίων. Επιπλέον, ζητά να συμμετέχουν οι πτυχιούχοι θεολογίας σε διαγωνισμούς στους οποίους μετέχουν και οι πτυχιούχοι των λοιπών Θεωρητικών Σχολών αλλά και το διορισμό 100 θεολόγων στο ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας (τα Νέα 30/3/2009)
Λίγο αργά κινήστε Αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε. Οι ενέργειες σας δεν κρίνονται αποτελεσματικές διότι το θέμα έχει ξεφουσκώσει από κάθε πλευρά .Ο λόγος σας θα πρέπει να είναι άμεσος, αποτελεσματικός και να αιφνιδιάζεται τις αποφάσεις που λαμβάνονται στις στοές της Ελλάδος, με τελικούς αποδέκτες πολιτικά στελέχη.
Η διαμαρτυρία σας έπρεπε να είχε επιτευχτεί πριν πάρει τις τελικές αποφάσεις το Υπουργείο Παιδείας. Εσείς εκείνη την περίοδο ήσασταν άφαντος και με την σιωπή σας συνένοχος. Αυτός είναι ο σκοπός της νεοεποχίτικης ακμής με όργανα μασόνους , στελέχη Μπίλντερμπεργκ και άλλους , να βγάζουν τα λιθαράκια σιγά ,σιγά αυτά που έκτισαν οι πρόγονοι πατέρες μας, όπως ο Κοσμάς ο Αιτωλός και οι εθνικοί Κολωκοτροναίοι ευεργέτες.