Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ



ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

Καταργείται, σταδιακά, από το 2010 η κατάταξη των νέων στην Πολεμική Αεροπορία και στο Πολεμικό Ναυτικό και πλέον όλοι οι στρατεύσιμοι θα κατατάσσονται στο Στρατό Ξηράς. Παράλληλα, επέρχονται αλλαγές στη διάρκεια των αναβολών στράτευσης για σπουδές, με κόψιμο της αναβολής για μεταπτυχιακά.Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκης με συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της ΝΕΤ. Ωστόσο, ο κ. Μεϊμαράκης, ως προς το θέμα της μείωσης της θητείας στο Στρατό Ξηράς από 12 σε εννέα μήνες.
Ισοπέδωση των πάντων. Αυτό επιβάλει η Ε.Ε και η νέα τάξη πραγμάτων. Το ερώτημα που γεννάτε στον Ελληνικό λαό ,χωρίς βέβαια να αφυπνίζεται, είναι αν το Ελληνικό έθνος εξουσιάζεται από τους εκλεγέντες. Σαν δεύτερη απορία είναι μέχρι σε ποιο σημείο ξεπουλήματος θα φτάσουν οι πολιτικοί, θυσιάζοντας στον βωμό του χρήματος και της εξουσίας όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού λαού αλλά κυρίως, ήθη, έθιμα, παράδοση και ιδεολογίες αιώνων;!.
Ερχόμαστε ποιο συγκεκριμένα στο θέμα του Στρατού που όλο και περισσότερο συρρικνώνεται με την ψευδαίσθηση του έθνους και το παραμύθι για όλο και ποιο ποιοτικό στράτευμα. Είναι γνωστό στο πέρασμα των αιώνων ότι ένα ιδανικό στράτευμα ικανό για πόλεμο αντάξιο σε κάθε πρόκληση, γεννιέται μέσα από το ηθικό των ανδρών που το αποτελούν. Το ηθικό του στρατού είναι η υπεροπλία σε μια κρίση η ένα πόλεμο. Ξεπερνά τις τεχνολογίες των υπερόπλων κάνοντας να φαίνονται απαρχαιωμένες.
Πως θα δημιουργηθεί τέτοιο συναίσθημα στα σημερινά Ελληνόπουλα που καθημερινά ο στρατός απαξιώνεται, υποβαθμίζεται, δίνοντας εντύπωση εξαναγκασμού στην θητεία;
Με ένα αιώνιο εχθρό, όπου ανά 40 έτη δημιουργεί και ένα πόλεμο μικρό η μεγάλο, εμείς κτίζουμε μια νεολαία με ναρκωτικά, συμπεριφορές αλητείας, κατάργηση σεβασμού και αξιών, χωρίς διάθεση για εξέλιξη προσωπικής διαβίωσης.
Το πέρασμα του εαυτού μας στο ελληνικό στράτευμα, γαλουχεί συμπεριφορές με το καλύτερο εφόδιο ζωής πέρα από τα συνηθισμένα γνωστά πτυχία.
Πρακτικά κανένας από την γενιά του 60΄ και 70΄ με θητεία πάνω από 2 έτη στο στρατό δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στην μετέπειτα ζωή, ίσα ίσα αν ρωτήσετε κάποιον από αυτούς ενδυναμώθηκαν και απέχτησαν αυτοσεβασμό ,κάτι που λείπει από τους νέους σήμερα.