Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΘΑΡΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ




ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΙΟ ΘΟΛΟ



Οι σημερινοί εχθροί της Ορθοδοξίας είναι πολλαπλοί, έτσι και το blog Ellinonea σας ανακοινώνει ότι η συντακτική του ομάδα θα πολεμά ακατάπαυστα ότι θεωρείται απειλή στο όνομα της Ορθοδοξίας. Οι απειλές αυτές μπορεί να εισέρχονται από ξένα κέντρα, τα γνωστά απο πολλούς ή μέσα από το σώμα της Εκκλησίας. Σε καμία περίπτωση δεν προσβάλουμε στοιχειά και θεσμούς, ιερούς κανόνες της Ορθόδοξου πίστης, άν δεν υπάρχουν φορείς, που δεν τηρούν οι ίδιοι τα παραπάνω.
Οι σχολιασμοί στο ellinonea αφυπνίζουν, ενεργοποιούν και βάζουν τον καθένα από εμάς σε εγρήγορση. Στα θέματα μας θα βρείτε την αλήθεια όσο δύσκολη και αν διαβάζεται, αλλά δεν θα βρείτε απλές αναφορές εκκλησιαστικού τυπικού περιεχομένου και αναλόγων γεγονότων, υπάρχουν άλλα site σχετικά με αυτά.
Γεγονός είναι ότι κανένας από εμάς δεν είναι υπεράνω τον Ιερών Κανόνων της Ορθόδοξου Εκκλησίας, που πάρθηκαν από Πατέρες και Αγίους μέσα από τις Οικουμενικές Συνόδους.
Η αλήθεια είναι μονόδρομος ενώ πρέπει να καταλάβουμε ότι η συγκάλυψη επίκαιρων η παλαιόν συμβάντων, σκανδάλων, θα επιφέρει μεγαλύτερη ζημιά στο πλήρωμα της εκκλησίας με κέρδος μόνο τους εχθρούς που καιροφυλακτούν.
Οι παραπάνω αναφορά σχετίζεται με το επόμενο θέμα και γενικότερα αντιπροσωπεύει τις ιδέες του http://ellinonea.blogspot.com/