Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Κ΄ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός με προφητείες των Αιώνων.






Πάτερ Παίσιος με πρόσφατες προφητείες
Διανύουμε ήμερες κρίσιμες για την ανθρωπότητα, κάποιες είναι τεχνιτές όπως επιβάλλει η νέα τάξη πραγμάτων και άλλες θεόσταλτες.
Ο κόσμος ενημερώνεται ακαταπαύστως λόγο τον τρεχόντων γεγονότων, άλλοι με λιγότερο και άλλοι με περισσότερο πανικό. Η ηλεκτρονική εφημερίδα ΄βομβαρδίζεται΄ με πρόσφατες αξιόλογες προφητείες, γύρω από τα σημερινά Εθνικά επίκαιρα γεγονότα .
Σίγουρα η ενημέρωση είναι ένα βοήθημα, αλλά προσοχή, δεν είναι το κύριο στοιχείο για την σωτηρία της ψυχής του ανθρώπου. Δεν ακoλουθούμε τυφλά τις προφητείες από οπουδήποτε και αν προέρχονται, ακόμα και από υψηλά πνευματικών ανθρώπων της Ορθοδοξίας (Αγίων). Είναι παρακινδυνευμένο η ακόμα αν θέλετε, σηκώνουν τα χέρια, μοναχοί , ιερείς, σε κάποια σημεία για την ερμήνευση των σημερινών γεγονότων, μέσα από προφητείες του παρελθόντος. Συγκεκριμένα τα παρόντα γεγονότα μπορεί να ταιριάζουν με αναφορές-προφητείες, του παρελθόντος αλλά αυτό που δεν γνωρίζει κανείς παρά μόνο ο θεός είναι o Χρόνος που θα γίνουν.
Έτσι μία προφητεία ταιριάζει με αρκετά γεγονότα κατά την διάρκεια ενός αιώνα. Είναι πολύ εύκολο να φέρεις μια προφητεία στα σημερινά μέτρα και σταθμά, και έπειτα να δημιουργήσεις ακούσια μια λοξοδρόμηση μίας πορεία ενός ανθρώπου εντός της Ορθοδόξου ζωής. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι, μόνο οι προφητείες δεν φτάνουν, ας αρκεστούμε στο ότι μας κρατούν σε μια εγρήγορση και κοντά στον Χριστό, μας αφυπνίζουν το μυαλό αλλά όχι την ψυχή. Η ψυχή χρειάζεται έργα μέσα από τα λεγόμενα του Ευαγγελίου της Ορθοδόξου Πίστης.


Οι προφητείες ειναι πνεύμα Άγιο και όχι προσωπική γνώμη του καθενός απο εμάς!